Spitalul de nebuni de la IPJ Vaslui. Iatã ce gafã a fãcut Pantiru!

Doru Panțîru

NEBUNIE… Fostul sef al IPJ Vaslui, Doru Gabriel Pantiru, a fãcut-o latã de tot. A vrut cu orice pret sã-l întreacã pe colegul sãu, Petru Maximiuc, si ieri si-a vizitat colegii la serviciu de la Vaslui, desi trebuia sã stea în izolare. Probabil îi era dor de unele colege, fiindcã astfel nu se explicã de ce a fãcut aceastã imprudentã. Surse oficiale din cadru IPJ Vaslui spun cã acesta si-ar fi fãcut testul si cã ar fi iesit negativ, dar nimeni nu stia sã rãspundã la întrebarea dacã DSP i-a permis sã iasã din izolare sau nu. Purtãtorul de cuvânt al institutiei s-a abtinut în a face o declaratie oficialã, spunându-ne sec, cã propabil acesta a venit sã-si facã curãtenie în birou. Astfel, fãrã sã vrea, ne-a confirmat cã acesta a fost la serviciu. Reamintim cã plecarea sa din functia de comandant s-a datorat tot unui astfel de act de indisciplinã. A tolerat comportamentul absolut iresponsabil al fostului sãu adjunct, Petru Maximiuc, care a venit la serviciu douã zile, desi trebuia sã stea în izolare, ca urmare a faptului cã sotia sa a fost depistatã pozitiv si internatã la spitalul covid din Bârlad. Se pare cã din aceastã lectie nu a învãtat nimic. Sã vedem ce mãsuri vor lua sefii de la Inspectoratul General al Politiei Române, în acest caz.

Doru Gabriel Pantiru a uitat pret de o zi cã nu mai este comandant al IPJ Vaslui si, dupã ce a iesit din izolare de capul sãu, în loc sã meargã la noul sãu serviciu, cel de la Caziere Iasi a venit tot la Vaslui. Probabil din obisnuintã. Politistii au rãmas socati când l-au vãzut intrând pe usa principalã si mergând tintã spre fostul sãu birou. “A venit si omul sã-si facã curãtenie în birou si voi gata, ati sãrit pe el. Nu vã pot da niciun rãspuns oficial cu privire la întrebarea dvs. dacã este sau nu în izolare. Probabil si-a fãcut testul, o fi iesit negativ si a iesit din izolare”, a spus purtãtorul de cuvânt, fãrã sã ne mai ofere alte detalii. Am încercat sã-l contactãm pe acesta, însã nu am primit niciun rãspuns. Reporterii Vremea Nouã au încercat sã ia legãtura cu reprezentantii DSP Iasi, pentru a ne confirma sau infirma dacã perioada de izolare a lui Gabriel Doru Pantiru a expirat sau nu, dar pânã la publicarea articolului nu am primit niciun rãspuns.

Maximiuc, colegul lui Pantiru, a iesit fortat la pensie tot pentru o faptã asemãnãtoare

Acum o sãptãmânã, Petru Maximiuc, pe atunci adjunctul lui Pantiru, tinea cu nonsalantã sedinte, desi trebuia sã fie în izolare, dupã ce sotia sa confirmatã pozitiv se afla deja internatã în spital. Acesta a venit la serviciu, pânã când i-a venit rezultatul testului, care a confirmat faptul cã si el este pozitiv. Ca urmare a acestui fapt, toti colegii cu care a intrat în contact trebuia sã intre în izolare. Pantiru a fãcut acest gest si el oarecum fortat de sefii de la Bucuresti, dar numai dupã cinci zile, bine mersi a iesit la “plimbare” ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Sefii de la IGPR s-au sesizat din nou si se pare cã vizita cordialã pe care acesta a fãcut-o fostilor sãi colegi se va lãsa iarãsi cu sanctiuni.

Cine este favorit sã preia functia de sef al IPJ Vaslui 

BURSA NUMIRILOR…La Bucuresti, în câteva zile se va lua decizia cu privire la numirea noului comandant al IPJ Vaslui. În acest moment, comisarul sef, Ion Matei, este cel care asigura comanda Politiei, pâna la noua numire. În cãrti a fost pentru douã zile comisarul Petru Perdun, însã se pare cã apropierea acestuia de grupul de la Bârlad l-a descalificat pe ultima sutã de metri. Un alt nume vehiculat este si cel al unui politist mai putin cunoscut la Vaslui, Dorian Juverdeanu, cu un CV impresionant. A fãcut un stagiu la Europol si este considerat, alãturi de Radu Corozel, politistii adjectivi pe care îi are la acest moment Vasluiul. Acum acesta lucreazã sub comanda lui Bâgu, la Crimã Organizatã. Un alt nume care a fost la un moment viabil pentru functia de comandant a fost si al lui Liviu Munteanu, seful Serviciului Investigatiilor Criminale, însã acesta si-a depus dosarul de pensionare.
NICIUN COMENTARIU