spot_img
18.9 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Spitalul din Huși devine „cimitir”: doi pacienți au murit pentru că medicamentele necesare lipseau! Medicii, salvatori cu mâinile goale, iar responsabilii stau „răstigniți” pe scaune!

- Advertisement -
DEZASTRU… Medicii se plâng unii altora de faptul că le mor pacienții în brațe și se întreabă de ce conducerea nu vede „cimitirul”, spun ei, în care a ajuns unitatea medicală.

PERICULOS… Spitalul Huși a ajuns într-o situație disperată, în care oamenii mor din cauză că nici antibiotice măcar nu se mai găsesc în instituție! Medicii se plâng unii altora de faptul că le mor pacienții în brațe și se întreabă de ce conducerea nu vede „cimitirul”, spun ei, în care a ajuns unitatea medicală. Un medic le-a transmis celorlalți colegi din spital, pe un grup în care își împărtășesc unii altora problemele, un mesaj revoltător, în care arată, cu detalii concrete, ușor de verificat în documentele oficiale, cum au murit chiar în aceste zile două persoane, una de 66 ani și alta de 53 ani, din cauză că au lipsit medicamentele salvatoare. Alți pacienți cu probleme grave sunt și ei în situații critice, iar medicii din Spitalul Huși, complet depășiți de situație, au ajuns să le spună în față că „ați venit în perioada fără antibiotice”. Medicul care a dezvăluit aceste lucruri în fața colegilor, subliniind că nu înțelege de ce unii oameni incompetenți stau „răstigniți” pe scaune pe care nu le merită, și-a explicat decizia: „Dacă aș trece sub tăcere ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare că sunt salvator cu mâinile goale”, a scris medicul pe grupul în care sunt activi mai mulți medici ai Spitalului Huși.

După lipsa reactivilor, care a făcut ca un număr foarte mare de pacienți să nu poată beneficia de un diagnostic și de un tratament necesar în Spitalul Huși, așa cum a constatat și CJAS Vaslui, în data de 6 martie, când a sancționat unitatea medicală cu suma de 9.413 lei, iată că se acutizează și lipsa antibioticelor! Și nu o spun cârcotașii sau gurile rele, ci chiar medicii din spital, care văd cum mor pacienții lângă ei, știind bine că nu au avut cu ce îi salva. Pe grupul în care sunt mai mulți medici ai instituției și unde se schimbă opinii, se discută cazuri, un medic a decis să nu mai ascundă sub preș un fapt atât de grav și le-a scris colegilor un mesaj revoltător. Medicul dă date concrete și indică pacienti care au murit în ultimele zile, din cauză că medicii nu au avut cu ce îi trata. În rândurile sale, medicul arată cum se aleargă prin spital după o ultimă cutie de medicamente, iar atunci când chiar nu se mai găsește, medicii le recunosc pacienților în față că „din păcate, au ajuns în perioada fără antibiotice”.

Mesajul cutremurător al unui medic din spital

„C. s. șoc septic cu disfuncție multiplă de organ, 66 ani, sepsis cu punct de plecare pulmonar, ajuns în ATI cu TGO 13MII LDH 10.MII, albe mari, lipaza mare, creatinina 4!! Tensiune 74/35mmhg!! Printr-o minune și nu doar (imipenem linezolid dublu suport, etc) a depășit perioada. Constanțele s-au îmbunătățit, dar s-a terminat… antibioticul! A trecut pe ampicilină cipro mnz.. Insuficient pentru sepsisul lui, pentru care trebuia 21 de zile de imipenem cu linezolid.. Aseară a murit! Dumnezeu să îl ierte, iar celor care știu că până pe data de 2 (2 mai, n.r.) nu se dau comenzi sau care nu semnează sau treaba lor să le dea același Dumnezeu înțelepciunea de a nu sta răstigniți pe niște scaune și îmi pare nespus de rău că pe acest grup nu este și directorul economic, să vadă ce cimitir are!!”, le-a scris colegilor pe grupul rezervat medicilor, unul dintre medicii care nu au mai vrut să se facă părtași la moartea unor pacienți.

Spitalul Huși nu are nici măcar antibiotice când e nevoie, iar Spitalul Vaslui nu mai vrea să preia chiar toate cazurile care trec prin Spitalul Huși, ca prin… stația de autobuz

Același medic și-a continuat confesiunea făcută în fața colegilor cu alte exemple, la fel de grave și de ușor de verificat, dacă CJAS Vaslui ar mai reveni în control pe la Huși. „În ATI este și o doamnă extraordinară, al cărei fiu este medic în Germania, tot cu o radiografie groaznică, despre care medicul curant îi zicea “ doamna, din păcate, a venit în perioada fără antibiotice” și i-am pus Ampicilina și Cipro .. Are saturație 84% …. Dacă aș trece sub tăcere, ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare ca sunt salvator cu mâinile goale. P.S.: în CPU a venit o persoană de 53 de ani, în comă, intoxicație polimedicamentoasă memotal b-uri, etc. S-au căutat prin tot spitalul.. Dr. Sandu are o lehuză cu vărsături incoercibile de 4 zile, ultimul Osetron de 4 mg s-a luat din cpu și nici Metoclopramid nu mai este!!! Si multe altele… Vasluiul nu ne primește cazurile, așa că trebuie să avem cu ce le rezolva aici!!”, a atras atenția medicul din Spitalul Huși.

Responsabilii de soarta Spitalului Huși, fiecare cu treburile lui: primarul mută paturile, managerul îi stă în „cârcă”, iar directorul economic a dat unitatea pe mâna Tribunalului!

În tot acest timp, Primăria, reprezentată de primarul Ioan Ciupilan, cea care are în subordine Spitalul Huși și răspunde de buna administrăre a unității medicale, se face că nu știe nimic. Primarul, de pildă, a venit recent în plenul CL cu ideea strălucită a… mutării paturilor dintr-o secție în alta, în semn de eficientizare a activității medicale. Nici pomeneală nu a fost de lipsurile grave cu care se confruntă medicii și care duc la moartea pacienților. A fost adus în fața Consiliului Local cu acest prilej și managerul spitalului, care însă s-a așezat strategic, dar inestetic, în „cârca” primarului Ciupilan și… doar atât. Despre consilierii municipali care fac parte din Consiliu de Administrației al Spitalului Huși nici nu se poate vorbi, de vreme ce niciunul nu a pledat vreodată în plen pentru ca lucrurile în spital să fie cât mai bune, pentru pacienți și pentru cadrele medicale. În ceea ce privește directorul economic, cel la care strigă în zadar, pe grupuri, medicii nevoiți să își trateze pacienții fără medicamente, nu se poate spune decât că e ocupat în perioada aceasta cu procesul de la Tribunalul Vaslui, în care a dat în judecată Spitalul Huși, pentru niște… drepturi salariale personale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri