19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Spitalul Municipal Bacau, tirit de inconstienti in mocirla campaniei electorale

- Advertisement -

– in ultimele zile, in municipiul Bacau a fost raspindita o fituica prin care se spune in mod tendentios ca viitorul Spital Municipal ar fi unul privat – bacauanii au taxat un astfel de mod josnic de a se face campanie electorala – Spitalul Municipal Bacau va fi administrat de o societate al carei unic asociat este municipiul Bacau, ceea ce inseamna ca acesta va avea un caracter public, la el putindu-se adresa orice persoana care domiciliaza in municipiul Bacau – bacauanii vor beneficia anual de un set de analize gratuite – unitatea medicala bacauana va fi dotata cu cele mai performante aparate de investigatii

In Romania anului 2012, campania electorala se mai face atacind inconstient investitii cu un mare impact in comunitate. De data aceasta a venit rindul Spitalului Municipal Bacau sa fie tinta unor astfel de mizerii. Unitatea medicala este aproape de finalizare. Acesta este primul spital public construit in Romania dupa 1989 si una dintre cele mai importante investitii ale actualei administratii locale. Constructia a ajuns la stadiul de finisaje si o mare parte din aparatura a fost deja instalata. Insa un lucru cit se poate de benefic pentru bacauani a ajuns sa fie tinta nefondata a unor atacuri politice, pur si simplu inconstiente. O anonima a circulat zilele acestea prin cutiile postale ale bacauanilor cum ca spitalul ar fi unul privat, facut din fonduri publice. Fituica, spun reprezentantii Primariei Bacau, nu este decit o dezinformare crasa, rau voitoare, un atac nefondat la adresa unei investitii realizate pentru bacauani, din fonduri locale, care se va adresa locuitorilor municipiului Bacau. Chiar daca campania electorala bate la usa, astfel de reactii mirsave ar trebui taxate ca atare de autoritatile competente. Spitalul va fi unul public, in care locuitorii orasului vor fi tratati la standarde europene. Ei nu vor mai fi nevoiti sa aglomereze Spitalul Judetean si sa stea cite doi in pat, avind astfel propria lor unitate medicala. “Terminarea spitalului pare sa ii deranjeze pe cei care au pus bete in roate acestei investitii sau care au contestat nevoia de o noua unitate sanitara in oras. In lipsa unor argumente logice singura cale de a discredita Spitalul Municipal Bacau ramine zvonul, aruncat la umbra confortabila a anonimatului. Oameni lipsiti de discernamint vor sa induca ideea ca spitalul nu ar fi unul public si nu va fi al bacauanilor. Potrivit Hotaririi nr. 156 din 29.04.2011, consilierii locali au decis ca Spitalul Municipal Bacau sa fie administrat de o societatea SC Spitalul Municipal SRL, al carei unic asociat este municipiul Bacau. Cum municipiul Bacau este o entitate publica, care apartine bacauanilor, este evident ca si Spitalul Municipal Bacau este un spital public, pentru bacauani, construit din contributia locuitorilor acestui oras“, a declarat Ionut Tomescu, purtator de cuvint la Primaria Bacau.

Analize gratuite pentru bacauani

Aceasta varianta de administrare este singura practicata la nivelul spitalelor publice din Uniunea Europeana care si-a demonstrat eficienta. În plus, este o solutie ce va permite sa se ofere medicilor, asistentelor si infirmierelor salarii normale, competitive, fara a se lovi de barierele legislative în ce priveste salarizarea personalului. “Devine evident ca personaje iresponsabile doresc sa murdareasca imaginea celei mai importante investitii din ultimii 20 de ani din oras si sa foloseasca in scop electoral Spitalul Municipal Bacau. Executivul Primariei municipiului Bacau nu se va lasa antrenat in astfel de jocuri politicianiste si este in continuare interesat sa ofere bacauanilor servicii medicale de calitate. În scurt timp vom demara evaluarea starii de sanatate a bacauanilor. Fiecare locuitor al orasului va beneficia anual, gratuit, de un set de analize”, a precizat Ionut Tomescu, purtator de cuvint la Primaria Bacau.

Spitalul Municipal va avea toate sectiile importante

Spitalul Municipal Bacau va avea toate sectiile importante. Unitatea medicala va avea 320 de paturi spitalizare continua si 20 paturi pentru spitalizarea de zi. In incinta lui vor functiona sectii de Cardiologie (60 de paturi, din care cinci pentru terapie intensiva coronarieni), Neurologie (45 de paturi), Medicala (50 de paturi, din care 15 pentru gastroenterologie si zece pentru alergologie), Chirurgie generala (75 de paturi, din care 15 pentru urologie si zece pentru chirurgie vasculara), Diabet (35 de paturi), Anestezie si Terapie Intensiva (15 paturi), Ortopedie (15 paturi), Hematologie (15 paturi) si ORL (zece paturi). Totodata investitia va crea aproape 1.200 de locuri de munca.

RMN si computer tomograf ultraperformante

Spitalul Municipal Bacau este primul spital public construit dupa Revolutie in Romania de o autoritate locala si este tot primul spital din judetul nostru care va avea in acelasi timp un aparat RMN si un computer tomograf. Astfel, bacauanii vor putea beneficia de analize complexe in acelasi loc, nefiind nevoiti sa alerge intre mai multe spitale. Pina acum au fost achizitionate zece mese chirurgicale pentru sectiile Chirurgie, Ortopedie, ORL, Oftalmologie. Acestea sint pentru tratament si interventii chirurgicale, operatii, iar una este pentru endoscopie electrica. O achizitie foarte importanta, de care bacauanii au realmente nevoie este cea a computerului tomograf, precum si cele cinci aparate cu raze “x” pentru investigatii, radiografii. Acestea pot fi folosite in chirurgie vasculara, chirurgie sau chirurgie ortopedica si sint digitale. Spitalul Municipal a fost dotat cu un alt aparat la fel de important si de necesar, aparat de rezonanta magnetica, mai cunoscut de toti aparatul “RMN”, care permite efectuarea unor investigatii complete si complexe. Pentru diagnosticarea osteoporozei exista un aparat care se cheama osteodensitometru. S-au mai achitionat 31 de paturi electrice si hidraulice pentru sectiile de terapie intensiva si urgente.

www.ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.