Stadiul lucrãrilor la varianta de ocolire a Bârladului (FOTO)

ÎN GRAFIC… Lucrãrile la viitoarea variantã de ocolire a Bârladului au avansat si sunt într-o nouã etapã, si anume pregãtirea terenului pentru constructia a peste 20 de podete, de pe întregul traseu al constructiei. În paralel, în cursul acestei sãptãmâni au continuat si lucrãrile de relocare a utilitãtilor si de executie a lucrãrilor de umpluturã în strat.

Si de aceastã datã, detaliile tehnice ale stadiului în care se aflã lucrãrile au fost furnizate cu ocazia unei vizite de lucru pe care primarul Dumitru Boros si consilierul personal Iulian Bâca au fãcut-o pe santierul soselei.
„S-au finalizat fundatiile indirecte, unde au fost deja realizate coloanele, la culeea 1 si 2. Acum se lucreazã între kilometrii 6 +700 metri – 7 + 600 metri, unde s-a finalizat decaparea si s-a stabilizat solul cu lianti hidraulici. De asemenea, la pasajul de la kilometrul 6 + 700 metri s-au terminat lucrãrile de consolidare a terenului de fundare cu piloti prin vibropresare, iar astfel putem spune cã s-a finalizat pregãtirea pentru constructia celor peste 20 de podete de pe traseul constructiei. Pânã la finele acestei sãptãmâni finalizãm si lucrãrile de vibropresare la cea de-a doua traversare peste râul Bârlad. Continuãm lucrãrile de relocare utilitãti de telecomunicatii iar organizarea de santier se mentine completã si functionalã pentru stadiul actual al lucrãrii”, a informat George Stoian, supervizorul lucrãrilor din partea CNAIR.

„Stadiul lucrãrilor de pe santier este într-o continuã dinamicã si am observat, de la o sãptãmânã la alta, cã santierul este tot mai activ. Din câte am înteles, lucrãrile mari la acest obiectiv abia de-acum vor începe cu adevãrat si mã refer aici la traversãrile peste râul Bârlad si peste calea feratã, întrucât constructia podetelor este doar o etapã de mici dimensiuni pentru aceastã investitie. Oricum, în continuare, asigur bârlãdenii cã, împreunã cu membrii cabinetului meu, cu domnul Iulian Bâca în special, urmãrim atent stadiul lucrãrilor si chiar ne dãm concursul oriunde este nevoie pentru ca lucrarea sã se desfãsoare în scenariile stabilite, astfel încât sã se poatã finaliza la termen”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Reamintim cã licitatia organizatã de CNAIR pentru executia lucrãrilor a fost cîstigatã de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botosani, iar proiectant este Search Corporation SRL Bucuresti. Investitia este finantatã prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totalã a proiectului este de 186.557.576,44 lei.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ