Stare de alertă. Nord-coreenii îşi pregătesc rachetele pentru lansare

La numai câteva ore după ce Statele Unite au avertizat Coreea de Nord că atitudinea ameninţătoare şi provocatoare nu va aduce nici un rezultat bun, autorităţile nord-coreene au mutat rachetele cu rază lungă de acţiune la locul stabilit de lansare, informează CNN.

În cazul în care racheta va fi lansată, Coreea de Sud este pregătită să-i „monitorizeze traiectoria”, a declarat un oficial american care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

“Există îngrijorări privind posibilitatea ca racheta să cadă pe teritoriul sud-coreean, caz în care vieţile multor oameni vor fi în pericol, la fel ca şi economia ţării”, a declarat oficialul care nu a precizat însă ce măsuri va lua Coreea de Sud în cazul în care racheta va cădea pe teritoriul ei.

Locul de unde urmează să fie lansată racheta se află lângă Dongchang-ri, o localitate din nord-vestul Coreei de Nord.

Autorităţile din Coreea de Nord susţin că racheta ce urmează să fie lansată va ajuta la instalarea unui satelit pe orbită, însă Statele Unite şi aliaţii săi cred că această lansare reprezintă de fapt un test sub acoperire cu rachete, care ar urma să încalce o interdicţie a ONU.

www.antena3.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ