Stare de alertă pentru încă 30 de zile și noi restricții

MAI DEVREME ÎN CASE… Este stare de alertă în România, începând cu ora 22.00, românii nu mai pot ieși din case fără model de declarație pe propria răspundere. Duminică, 14 martie, a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România, pentru încă 30 de zile.

Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern a intrat în vigoare în 14 martie și modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22.00 și 05.00. Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23.00 și 05.00.

Lista stațiunilor montane în care gradul de ocupare a spațiilor de cazare va fi limitat la 70%

Totodată, printre alte restricții, HG limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Florin Cîțu: “Nu există niciun scenariu de lockdown. Am promis că ținem România deschisă”

În urmă cu câteva zile, Florin Cîțu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că “vom reveni la normalitate dacă vom continua să fim responsabili” și a dat asigurări că România nu va intra în lockdown de Paști, din cauza pandemiei de coronavirus. “Nu există niciun scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook. Florin Cîțu a scris că România urmează să primească milioane de doze de vaccin în următoarea perioadă și a subliniat că vom reveni “la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili”. “Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili! În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin”, a mai spus premierul.
NICIUN COMENTARIU