spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
28-mart.-2024

Start: Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnã 2020

- Advertisement -

EXAMEN… A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, începe luni, 24 august, cu proba scrisã la Limba si Literatura Românã. Aproape 800 de liceeni s-au înscris pentru sustinerea examenului în cele sase Centre de examen din judetul Vaslui. Atfel, prima probã la Limba si Literatura Românã începe la ora 9.00, iar accesul elevilor în sãli este permis pânã la ora 8.30. Timpul destinat elaborãrii unei lucrãri este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecãrui elev. În prima sesiune a Bacalaureatului au promovat 1957 de candidati, dintr-un total de 2965 candidati prezenti.

Elevii vasluieni au trecut, cu bune si cu rele, si peste testul maturitãtii, în prima sesiune a Bacalaureatului din perioada iunie-iulie 2020. Rata de promovare (dupã contestatii) înregistratã de absolventii studiilor liceale care au sustinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, în judetul Vaslui, este de 71,8%. Onoarea orasului a fost salvatã de Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, campion absolut la promovabilitate. Niciun elev de la acest liceu nu a picat la Bacalaureat. Topul celor mai bune licee sunt: locul I – LMK, locul II – Colegiul „Gh. R. Codreanu” Bârlad (procent de promovabilitate 96,86%), urmat de Liceul „Emil Racovitã” din Vaslui (95,22%). Pe judet, procentul de promovabilitate al promotiei 2020 este 79,2%, iar cel total al elevilor care au participat la BAC (promotia 2020+elevi din celelalte promotii) – 62,9%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a crescut cu 1,24%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1957 de candidati, dintr-un total de 2965 candidati prezenti. Dintre acestia, 1789 candidati sunt din promotia curentã, iar 142 de candidati sunt din promotiile anterioare. 140 candidati au absentat, iar 4 candidati au fost eliminati pentru fraudã sau tentativã de fraudã.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, 784 elevi vasluieni din anii terminali s-au înscris pentru sustinerea examenului, iar prima probã la Limba si Literatura Românã se va desfãsura în doar sase Centre de examen stabilite în judetul Vaslui. Astfel, elevii liceelor „Stefan Procopiu” din Vaslui, Colegiul „Anghel Ruginã” Vaslui, „Emil Racovitã” Vaslui si „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui sustin prima probã a Bacalaureatului de toamnã la unitatea scolarã denumitã Centru de Examen – Liceul „Stefan Procopiu” Vaslui. Elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Liceului cu Program Sportiv Vaslui si Liceului „Stefan Cel Mare” Codãesti sustin examenul la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui. Singurul liceu care îsi pãstreazã elevii pentru examen si nu are arondatã nicio altã scoalã, este Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti. Elevii liceului „Al.I.Cuza” din Bârlad si cei ai liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, sustin examenul la liceul „Al.I.Cuza” Bârlad. Centrul de examen cu cele mai multe scoli arondate se aflã în Bârlad, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, unde sunt prezenti elevii din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad, Colegiului National „Gh. Rosca Codreanu” Bârlad, Liceului Tehnologic „Petru Rares” Bârlad, Liceului „Nicolae Iorga” Bârlad (particular), Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir” sat Fãlciu, Liceului Tehnologic „Ghenutã Coman” Murgeni, Liceului Tehnologic sat Puiesti si elevii Liceului Tehnologic „Marcel Guguianu”, sat Zorleni. La Husi este un singur Centru de examen, la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, unde sunt prezenti elevii liceului Tehnologic „Ion Corivan” Husi, Colegiului National „Cuza Vodã” Husi, cei ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur” Husi, ai Liceului Tehnologic Petru Rares sat Vetrisoaia, Liceului Tehnologic sat Vladia si ai Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” Husi.

Mâine, 25 august, elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere a profilului si a specializãrii. Data de 27 august este programatã pentru sustinerea probei la Limba si Literatura maternã. Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se pot realiza în zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitãtile de învãtãmânt liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea si recunoasterea nivelurilor de competentã, la probele de profil din cadrul examenului national de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice. Afisarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, pânã la ora 12:00 si va fi urmatã de etapa depunerii contestatiilor, în aceeasi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Rezultatele finale, dupã contestatii, vor fi publicate pe 5 septembrie

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD). Contestatiile pot fi depuse atât în format fizic, cât si electronic. În acest caz, candidatii completeazã, semneazã si depun sau transmit electronic si o declaratie-tip în care se mentioneazã faptul cã au luat cunostintã cã nota acordatã ca urmare a solutionãrii contestatiei poate modifica, dupã caz, nota initialã, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnatã si de cãtre pãrintii / reprezentantii legali ai acestora. Rezultatele finale, dupã solutionarea contestatiilor din perioada 3-4 septembrie, vor fi comunicate sâmbãtã, 5 septembrie. Nota minimã de promovare, pentru fiecare probã, este 5, iar media finalã pentru promovarea examenului este cel putin 6.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.