Statul la stat. Metoda prin care clientela de partid încasează salarii de mii de euro. Nu fac mai nimic și nici pregătire nu le trebuie

Cum poţi încasa mii de euro lunar fără să faci nimic? Foarte simplu: te numeşte partidul într-unul sau mai multe consilii de administraţie, la stat. În ultimii ani, conducerile companiilor de stat au fost căpuşate de clientela de partid. Au fost numiţi oameni fără nicio pregătire în domeniul respectiv, doar pentru a le fi rotunjite veniturile. Alţii au fost plasaţi în conducerile mai multor companii doar pentru a primi bani mai mulţi. Guvernanţii şi conducerile tuturor partidelor au întreţinut acest fenomen cu bună ştiinţă. Acum, susţin public că vor să îl oprească. Guvernul lucrează la o ordonanţă prin care numărul de membri în CA-uri să fie plafonat la cinci, iar indemnizaţiile să scadă. De asemenea, o persoană nu va mai putea face parte concomitent din mai mult de două consilii de administraţie. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

De 30 de ani, posturile din Consiliile de Administraţie au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid

În România există zeci de companii şi societăţi comerciale unde statul este acţionar majoritar. De 30 de ani, posturile din Consiliile de Administraţie au fost transformate în sinecuri pentru clientela de partid.

Septimus Pârvu, expert în politici publice: Vedem că sunt puşi oameni care nu au absolut nicio legătură cu subiectul respectiv, în trei, patru consilii de administraţie pentru că, partidele, pe de o parte trebuie să îşi răsplătească oamenii care au tras în campanie, care au contribuit şi, este un loc călduţ.

Legea spune că un consiliu de administraţie poate avea minimum trei membri. Pentru a îndestula însă cât mai multe guri de la partid, autorităţile au încărcat schema până la maximum posibil. Aşa au ajuns multe companii să aibă câte şapte membri în Consiliile de Administraţie, deşi de ani buni sunt pe pierderi. Un exemplu este compania TAROM: are şapte membri în conducere şi fiecare câştigă peste şapte mii de lei lunar. Lista companiilor cu consilii de administraţie suprapopulate este însă lungă. CEC, Eximbank, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Romgaz, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, sunt doar câteva exemple. Premierul spune că Guvernul lucrează la un proiect de Ordonanţă prin care să reducă risipa, iar numărul de membri în CA-uri să fie plafonat la maximum cinci. …https://www.digi24.ro/special/statul-la-stat/statul-la-stat-metoda-prin-care-clientela-de-partid-incaseaza-salarii-de-mii-de-euro-nu-fac-mai-nimic-si-nici-pregatire-nu-le-trebuie-1479803
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ