Strângere de fonduri pentru micuta Violeta, fetita de 9 ani, diagnosticatã cu o boalã nemiloasã

APEL UMANITAR… Vasluienii cu suflet mare s-au alãturat campaniei de ajutorare a Violetei Baban, fetita de 9 ani, diagnosticatã recent cu cancer. Emotionati de povestea acesteia, au scos la licitatie diferite obiecte, iar banii câstigati au fost donati familiei. Potrivit anuntului fãcut de tatã, micuta va urma un tratament în strãinãtate, mai exact un transplat de celule stem “ajungând la concluzia cã putem ajuta copilul sã se vindece fãrã a mai suferi enorm, dar si pentru cã am gãsit o persoanã cu suflet mare, ce ne oferã gratuit celule stem pentru Violeta, am hotãrât cã vom face pasul cel mai mare si vom pleca cu ea în strãinãtate. Momentan ne interesãm de spitalul si clinica în care se va face transplantul si ne dorim enorm sã ne puteti da o mânã de ajutor pe partea financiarã pentru a ajunge si a face din copil ceea ce a fost odinioarã”.

În mediul online, a fost creatã o paginã de Facebook – “Împreunã pentru Violeta”, care îi tine la curent pe cei interesati de starea Violetei.Prima postare fãcutã îi apartine acesteia si o descrie întocmai: “Bunã. Eu sunt Baban Violeta Gabriela, am implint 9 ani, din pãcate în spital, departe de cei dragi. Sunt un copil zglobiu. Cel putin asa eram înainte, astãzi mai putin. Dar cu mai multã poftã de viatã. Poate sunt mai maturã decât unii copii, sau poate mi se pare. Îmi place sã mã joc atunci când pot si nu mã încurcã cateterul sau când nu sunt prea obositã. Îmi plac cãteii si pisicutele. Sunt un copil normal si asa vreau sã rãmân. Fãrã lacrimi pe obrazul meu sau al celor apropiati. Sunt o luptãtoare. Dar am nevoie de aliati, fii aliatul meu si vei avea un loc în inimioara mea micã de copil”.

Violeta: “Nu credeam ca o sã am atîti prieteni, asa familie numeroasã care se luptã pentru sãnãtatea mea”

De asemenea, micuta le-a multumit celor care au donat sânge sau bani: “Va multumesc celor care au donat si vor dona sânge pentru a se extrage trombocite. Mi-ati dat un strop de sperantã nu doar mie, ci si multor copii cu care sunt internatã. Sunt copii care asteaptã trombocitele de mai bine de douã sãptãmâni. Cu ajutorul vostru, acum au obtinut si ei un strop de sperantã, nu doar eu. Vã multumesc pentru cã ne-ati oferit un somn linistit si sansa unei noi zile cu zâmbetul pe buze.Nu credeam ca o sã am atîtia prieteni, asa familie numeroasã care se luptã pentru sãnãtatea mea. Mã poti ajuta donând în contul bancar (pe numele Baban Diana, IBAN: RO74CARP038000290400RO02, Banca Patria Bank) sau în urnele amplasate în institutii si magazine. Nimeni nu va veni la usa dumneavoastrã pentru a cere ajutorul în numele meu. Vã multumesc din sufletul meu mic si vã iubesc”, a scris Violeta pe Facebook.

Biciclete, tort, papion si cosmetice, scoase la licitatie pentru Violeta

Emotionati de povestea micutei Violeta, vasluienii au sãrit în ajutorul acesteia, organizând mai multe licitatii, cu plata direct în contul familiei. Cofetãria Darina dulce, spre exemplu, a scos la licitatie un tort: “Cu Diana, mama Violetei Gabriela, fetita de 9 ani care a fost diagnosticatã cu cancer, am fost colegã în scoala generalã. Mi-a rãmas mereu în minte ca fiind o fatã puternicã, care, la doar 7 ani, si-a pierdut mama. Eram copil si cu toate astea îmi amintesc acel moment trist. Acum câteva zile am revãzut-o, de data aceasta mult mai puternicã si încrezãtoare cã totul va fi bine, cã Dumnezeu va avea grijã de fetita ei! Îmi doresc din tot sufletul sã vã iasã în cale oameni minunati care sã vã ajute, si stiu cã asa va fi! Asa cã, azi, scot la licitatie tortul de mai jos, suma încasatã urmând a fi donatã pentru a o ajuta pe Violeta sã se facã bine”, a transmis “Darina dulce”, în urmã cu trei zile. Tortul a fost cumpãrat cu 1000 lei de o persoanã care si-a dorit ca acesta sã ajungã la Violeta.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ