spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Studentii arestati au bãgat husenii în alertã

- Advertisement -

VOR AFARÃ! Cei cinci studenti huseni, arestati pentru trafic de droguri, au declarat recurs imediat ce au primit vestea cã vor sta dupã gratii în urmãtoarele 29 de zile! Unii dintre ei admit cã sunt consumatori de substante interzise, însã, prin avocati, vor sã convingã instanta cã nu se ocupau de comercializarea drogurilor. Între timp, ies detalii incredibile despre numãrul mare de consumatori din oras, dar si despre cei cinci arestati: dacã Dan Nãstasã Bratosin este fiu de fost judecãtor, în grup se aflã si un elev de la Colegiul „Cuza Vodã”, bun la învãtãturã, despre care pãrintii, colegii si profesorii stiau cã este consumator. La nivelul Colegiului „Cuza Vodã” se vor intensifica, spune conducerea, activitãtile anti-drog.

Vestea-soc potrivit cãreia „tentaculele” traficului de droguri sunt atât de aproape de orasul lor linistit, i-a fãcut pe multi huseni, pãrinti mai ales, sã tresarã! Peste tot au început sã se vehiculeze informatii despre numãrul destul de mare de consumatori de substante interzise, mai ales în rândul adolescentilor liceeni. Cu toate acestea, oamenii legii sunt convinsi cã au destructurat, cu acest prilej, una din retelele importante, care aduceau droguri Husi. Cei cinci au declarat recurs la mãsura arestãrii preventive, dar, conform procurorilor, sansele lor de a fi eliberati sunt extrem de reduse. Nu acelasi lucru îl cred si familiile tinerilor. Familia lui Dan Nãstasã Bratosin, a cãrui mamã este, în prezent, un reputat avocat husean, Aurica Nãstasã, îl apãrã pe acesta si sustine cã, asupra sa, în imobilul unde locuia, nu s-au gãsit decât câteva pastile de Ecstasy. Dan Bratosin poate fi, cel mult, consumator, nu traficant, au încercat sã justifice rudele lui Bratosin, existenta pastilelor. Au spus chiar cã în locuinta sa se afla Ecstasy, pentru cã acesta ar fi cam…bolnav! Degeaba, însã! Procurorii îl acuzã, atât pe el, cât si pe ceilalti, atât de consum, dar si de organizare a activitãtilor de trafic de droguri. Socul a fost cu atât mai mare cu cât fiul fostei judecãtoare Nãstasã a fost considerat de anchetatori drept organizator în aceastã retea de traficanti. „Dacã unul care are o situatie, pãrinti bine, o casã, niste posibilitãti, face asemenea lucruri, la cei mai modesti, ce pretentii sã mai ai”, au comentat husenii, la auzul vestii.

„Nu e prima datã când anuntãm Politie, dupã ce auzim cã unii copii ar consuma droguri”!

Cum între arestati se aflã si un elev de clasa a XII-a, de la „Cuza Vodã”, Dragos Andrei Tofan, situatia s-a inflamat la nivelul institutiei de învãtãmânt, care a primit astfel o loviturã durã de imagine. Situatia lui Dragos era însã cunoscutã de mai bine de doi ani, când acesta a fost stabilit ca un consumator de substante nocive. Directoarea Manuela Iacob sustine cã s-a luat de atunci legãtura cu pãrintii, care l-au dus la medic, dar si la un psiholog autorizat, pentru consiliere. „Am crezut cã problemele lui s-au rezolvat, dar nu a fost asa, din pãcate. La învãtãturã, Tofan nu stãtea rãu: pe primul semestru, acesta a avut media generalã peste 8,00, cu mai multe medii de 10,00, dar si o corigentã la „istoria comunismului”. A avut însã absente, în jur de 60, dar peste 40, motivate. El trebuia sã dea Bac-ul, de aceea nici nu stim cum va continua situatia asta”, a spus, afectatã, profesoara Manuela Iacob. Aceasta a mai adãugat cã nu este prima datã când aude informatii cã liceenii ar consumã substante nocive. „De fiecare dat am anuntat Politia, cu care colaborãm foarte bine. Anul trecut am anuntat si a mai fost odatã, anterior, tot asa, când am primit informatii. Mai vreau sã mai spun cã ne-am dorit foate mult ca, în jurul scolii, sã nu mai fie aceste baruri, care vând alcool copiilor. Sigur cã se poate presupune cã acolo poate fi un loc unde se pot vinde si alte lucruri, de aceea ne-am dorit sã nu mai existe în preajma scoli”, a mai spus Manuela Iacob.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.