17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

STUDENTII IMPOTENTI ÎN DEPLASARE

- Advertisement -

FC Vaslui – “U” Cluj, ora 20:30 Digisport

Cu o formulã schimbatã aproape în totalitate fatã de prima parte a campionatului, Ionut Badea vine la Vaslui încrezãtor cã va reusi obtinã prima victorie pe banca “sepcilor rosii”. Succesele înregistrate de Otelul si Poli Timisoara pun presiune pe elevii lui Viorel Hizo, care sunt obligati sã ia toate cele trei puncte puse în joc pentru a rãmâne în cursa pentru titlul de campioanã. “Dulãul” nu se va putea baza pentru aceastã partidã pe serviciile lui Wesley, suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

FC Vaslui nu a mai cunoscut gustul înfrângerii pe teren propriu din etapa a V-a, atunci când “galben-verzii” erau zdrobiti cu 3-0 de Steaua Bucuresti, si pornesc favoriti în întâlnirea cu “studentii” lui Ionut Badea. Universitatea Cluj nu traverseazã o serie prea bunã în deplasare, “sepcile rosii” înregistrând sase partide consecutive fãrã victorie. Meciul tur s-a jucat pe un teren acoperit cu apã, si s-a încheiat nedecis, 1-1, macatori Cvirik si Wesley. Clujenii au fãcut în aceastã iarnã foarte multe achizitii si au în primul unsprezece nu mai putin de sapte jucãtori noi. Acestia sunt Marius Popa, Pele, Abrudan, Pãcurar, Mennel, Cristea si Tony. De cealaltã parte Viorel Hizo se va baza în acest retur pe acelasi lot care a dus greul si în prima partea a campionatului, cea mai importantã absentã fiind Wesley, suspendat o etapã pentru cumul de cartonase galbene. “Dulãul” va trimite în teren aproape aceeasi formulã cu care a început si la Târgu Mures, doar cã în locul lui Gheorghiu va fi trimis în teren fie Campano, fie Milisavljevic, jucãtori cu care antrenorul a insistat în aceastã sãptãmânã.

“Suntem dezavantajati de starea terenului”

Brazilianul Martins Adailton îsi face griji în ceea ce priveste starea gazonului si spune cã pe un teren înghetat echipa riscã sã nu se poatã exprima la capacitate maximã. Chiar dacã “galben-verzii” vor încheia aceastã etapã pe umerii elevilor lui Hizo nu va apãsa o presiune suplimentare, acestia fiind obligati sã câstige orice meci. “Fatã de meciul tur Clujul a schimbat câtiva jucãtori. Este o echipã foarte puternicã, dar pentru noi fiecare meci este extrem de important si intrãm pe teren doar pentru a câstiga. Avem fotbalisti foarte buni, foarte tehnici si pe un teren înghetat va fi foarte greu sã ne exprimãm. Toate echipele vin aici sã câstige, dar noi am muncit mult sãptãmâma asta pentru a pregãti aceastã partidã. Nu avem nicio presiune în plus, pentru cã noi trebuie sã câstigãm fiecare meci.” – Martins Adailton.

Apel cãtre fani: “Avem nevoie de sprijin!”

Chiar dacã meciul se va disputa în cursul sãptãmânii, iar la ora disputãrii partidei conditiile meteo nu vor fi tocmai prietenoase, antrenorul Viorel Hizo adreseazã microbistilor un apel sã fie prezenti în tribunele stadionului “Muncipal” pentru a-si încuraja echipa favoritã. “Aceastã echipã este o echipã ce meritã atentie sporitã din partea tuturor. Chiar dacã meciul se va juca târziu, iar afarã va fi frig îi rog pe suporteri sã vinã la stadion sã ne sustinã, pentru cã echipa are nevoie de sprijin.”

“Nu ne permitem pasi gresiti”

Cãpitanul Gabi Cânu spune cã FC Vaslui nu îsi permite sã facã pasi gresiti, mai ales pe teren propriu, în lupta pentru titlu si crede în maturitatea echipei sale.”Trebuie sã câstigãm numaidecât, pentru cã nu ne permitem pasi gresiti. Vãd un meci foarte greu, cu o echipã ce are jucãtori foarte buni si un antrenor dornic de afirmare. Universitatea este mai puternicã decât în tur, dar noi suntem destul de maturi si nu ar trebui sã avem probleme.” – Gabriel Cânu.

“Trebuie sã tinem aproape de lider”

Mijlocasul central, Raul Costin este de pãrere cã cel mai greu adversar în partida din seara aceasta va fi starea terenului. Totusi FC Vaslui trebuie sã învingã pentru a putea rãmâne în plasa liderului. “Dacã în tur s-a jucat pe teren acoperit cu apã, acu vom fi nevoiti sã evoluãm pe unul înghetat. Sperãm sã ne acomodãm la conditiile de joc. Trebuie sã învingem sã tinem aproape de liderul Otelul Galati.” – Raul Costin.

Mizeazã pe starea de spirit

Antrenorul echipei FC Vaslui, Viorel Hizo spune cã absenta lui Wesley va conta mult, dar cã echipa sa se poate impune prin starea de spirit si forta grupului. “Un merit deosebit pentru cele trei puncte obtinute la Târgu Mures l-a avut starea de spirit. A contat foarte mult si cred cã va conta la fel de mult si în meciul cu Universitatea Cluj. În momentul de fatã conteazã foarte mult punctele si mai putin spectacolul. Trebuie sã privim echipa prin prisma grupului. Desigur, Wesley este un jucãtor important care cu sigurantã ne va lipsi.” Tehnicianul crede cã adversarii de astãzi meritã sã se claseze pe primele sase locuri si nu a ratat ocazia de a-i mustrului pe cei responsabili de programarea etapei: “Universitatea este o echipã de primele sase locuri. Au jucãtori foarte buni, foarte tehnici si cu experientã. Noi trebuie sã muncim , sã transpirãm pentru cã o victorie este mai mult decât necesarã. La fel ca si U Cluj, si noi cred cã jucãm în deplasare pentru cã nu am intrat deloc pe teren, nu avem acomodare. Bãietii cred cã nici nu mai stiu unde sunt tribunele, unde sunt portile. Trebuie sã tinem cont de conditiile meteorologice în care se va desfãsura partida. La acea orã va fi o temperaturã la care e foarte greu sã joci. Cei care programeazã etapele ar trebui sã tinã cont de acest lucru.” – Viorel Hizo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.