spot_img
spot_img
16.2 C
Vaslui
19-iul.-2025

Studiu: Unul din patru elevi au luat parte la jocuri de noroc, mulți înainte să împlinească 14 ani / Care sunt sursele care îi influențează

- Advertisement -

Studiul Betting on a Better Future realizat de Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP) trage un semnal de alarmă privind expunerea tinerilor din România la jocurile de noroc. Cei mai mulți adolescenți sunt influențați să joace de prietenii lor, apoi de vedete și de reclamele pe care le văd.

  • Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 942 de liceeni la nivel național, cu o marjă de eroare de 3,2%.

Conform studiului, 1 din 4 liceeni (22,4%) dintre liceenii din România au declarat că au participat cel puțin o dată la jocuri de noroc, conform datelor ponderate după regiune, mediu și gen.

„Această cifră indică o prevalență semnificativă, mai ales având în vedere vârsta fragilă a respondenților și accesibilitatea crescută a ofertelor de jocuri de noroc”, atenționează CeSIP în raport.

Aproape un sfert dintre cei care au zis că au jucat deja (23,85%) afirmă că a început să joace înainte de a avea 14 ani.

Foto: Captură de ecran / Raportul Betting on a Better Future

Păcănele și pariurile sportive, în topul alegerilor

În privința frecvenței practicării de jocuri de noroc, jumătate dintre respondenți au declarat că practică jocurile de noroc ocazional. Cu toate acestea, 21% dintre respondenți au declarat că practică jocuri de noroc zilnic.

Când vine vorba despre tipurile de jocuri de noroc pe care adolescenții ajung să le joace, pariurile sportive se află pe primul loc. Ele sunt urmate apoi de jocurile de tip slot machine online, cunoscute drept păcănele și de jocurile de casino online.

Băieții din mediul rural sunt cei mai expuși la dependența de jocuri de noroc, mai arată studiul citat. Comparativ cu fetele, băieții sunt de două ori mai predispuși să joace.

Prevalența Jocurilor de Noroc în rândul Liceenilor pe Gen / Foto: Captură de ecran / Raportul Betting on a Better Future

Publicitatea la jocurile de noroc

Pentru 60% dintre respondenți, prietenii sunt principala sursă de influență în a juca jocuri de noroc. După grupurile sociale, urmează reclamele și influencerii.

Rezultatele arată că publicitatea are un rol important în modelarea comportamentului de joc al adolescenților…https://hotnews.ro/studiu-unul-din-patru-elevi-au-luat-parte-la-jocuri-de-noroc-multi-inainte-sa-implineasca-14-ani-care-sunt-sursele-care-ii-influenteaza-2021946

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.