spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Supărați pe noua politică de recrutare în armată, indienii dau foc trenurilor și blochează autostrăzile

- Advertisement -

Proteste violente au loc în India din cauza noii politici guvernamentale privind recrutarea în armată. În statele Bihar și Uttar Pradesh, din nordul țării, protestatarii au incendiat trenuri și au blocat autostrăzi importante, cerând retragerea acestui program, relatează BBC.

Programul „Agnipath”, sau Calea Focului, care a fost prezentat marți, se adresează bărbaților cu vârste cuprinse între 17,5 și 21 de ani. Candidații care trec examenele se vor înrola în armată timp de patru ani, după care doar 25% dintre aceștia vor fi reținuți în cadrul forțelor armate.

În încercarea de a calma protestatarii, guvernul federal a anunțat joi seară seara că, doar în acest an, candidații cu vârsta de până la 23 de ani se pot înscrie. Recrutările în armată au fost blocate de când a început pandemian COVID-19, ceea ce i-a făcut pe milioane de candidați disperați să se teamă că vor fi prea bătrâni pentru a aplica pentru forțele de apărare.

Reforma anunțată are ca scop reducerea cheltuielilor armatei pentru creșterea salariilor și pensiilor – care consumă mai mult de jumătate din bugetul țării – și eliberarea de fonduri pentru modernizarea forțelor armate. Guvernul a spus că acest lucru va „îmbunătăți și profilul forțelor armate”…https://www.digi24.ro/stiri/externe/suparati-pe-noua-politica-de-recrutare-in-armata-indienii-dau-foc-trenurilor-si-blocheaza-autostrazile-1978921

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.