Surorile unei paciente moarte, scandal cu managerul care a operat-o de 3 ori în 12 zile!

ACUZATII GRAVE LA SPITALUL HUSI

PLÂNGERE… Nici bine nu a trecut entuziasmul numirii medicului Bogdan Vasile Popa în functia de manager interimar a unitãtii medicale, cã, iatã, acuze grave planeazã asupra activitãtii sale de chirurg. Surorile unei paciente pe care Bogdan Vasile Popa ar fi operat-o în aprilie, de trei ori în decurs de 12 zile si care a murit, sãrmana, în luna septembrie, dezvãluie, spun ele, bãtaia de joc la care a fost supusã sora lor, pacienta Angela Andrei, în vârstã de 42 de ani. Lucica si Mariana Andrei sustin cã ele se aflau în Cipru, iar cu sora lor bolnavã, se afla la Husi doar mama lor, o femeie în vârstã. Medicul Popa tinea legãtura cu ele si le comunica ce se întâmplã cu sora lor. Dupã primele douã interventii chirurgicale, surorile Andrei sustin cã medicul Bogdan Vasile Popa le-ar fi sunat, sã le spunã cã trebuie sã o mai opereze încã o datã pe Angela, întrucât prima operatie… s-a desfãcut! Cel mai grav aspect însã este cel legat de sumele de bani pe care femeile sustin cã i le-ar fi dat medicului, pentru tratarea surorii lor, în Spitalul Husi. Acestea sustin cã i-ar fi dat adesea, prin intermediul mamei lor, câte 300-500 de euro, iar, la fiecare schimbare de pansament, medicul primea de la mama pacientei câte 100 de lei. Interesant este cã cele douã husence sustin cã l-au înregistrat pe medic. De partea cealaltã, medicul Bogdan Vasile Popa, manager interimar al Spitalului municipal Husi, a precizat cã va formula un punct de vedere complet referitor la declaratiile celor douã surori, dar, în avans, sustine cã pentru pacienta Angela Andrei, a fãcut tot ceea ce a fost posibil, iar interventiile chirurgicale i-au salvat viata si au fãcut ca ea sã mai trãiascã pânã în septembrie, în ciuda afectiunilor foarte grave de care suferea. Referitor la acuzele privind sumele de bani, medicul Popa sustine cã, desi rãmâne empatic în legãturã cu suferinta familiei care a pierdut o sorã, respinge vehement acuzele aduse si se va adresa organelor competente, în legãturã cu acest fapt.

Cazul Angelei Andrei, pacienta în vârstã de 42 de ani, operatã în luna aprilie a acestui an la Spitalul Husi, de nu mai putin de trei ori, în decurs de 12 zile, a fost publicat în ziarul Vremea Nouã la scurt timp dupã cele întâmplate. Atunci, surorile Lucica si Mariana Andrei sustin cã i-au luat apãrarea medicului Popa. “Dupã aceastã interventie, dupã ce i s-a desfãcut operatia si s-a dat în ziar cazul lu’ sora mea, cum si-a bãtut joc de ea, domnul doctor Popa ne-a sunat si ne-a zis cã a apãrut în ziar la Vremea Nouã, si el ne-a explicat cum sã intrãm, cum sã gãsim site-ul, sã dezmintim, ca sã nu mai aparã a doua zi în ziar, spunând cã totul este politic. A zis cã el este îngerul pãzitor al surorii noastre, cã a salvat-o de la moarte. Si ne-a zis cã o s-o facã bine, cã Angela este bine. Si o s-o aibã în grijã, numai sã luãm sã dezmintim. Si am fãcut asa cum ne-a spus. Am intrat si am scris cã doctorul Popa este îngerul pãzitor al surorii noastre. Dar noi nu stiam nimic, cã nu eram în tarã. Nu stiam cã si-a bãtut joc de ea. Dupã ce am scris noi, ne-a sunat dupã ce a citit ce am postat noi, comentariile, ne-a multumit si ne-a zis cã el o sã aibã grijã ca de ochii din cap de surioara noastrã”, spune Lucica Andrei.

Operația făcută de medicul Popa, pacientei Angela Andrei

“I-a spus mamei cã trebuie sã o bage în operatie. I-a spus cã, dacã nu, “fata dumneavoastrã va muri”

“Când ne-am externat noi, de la Iasi, pe 1 martie, ni s-a recomandat sã revenim la control pe 1 aprilie. S-a întâmplat însã c-a venit pandemia. Ea rãmãsese acasã, cu mama mea, cã noi am plecat în Cipru. Mama, vãzând cã Angela nu se simte bine deloc, a fost cu ea de douã ori la Urgentã, la Spitalul Husi, dar ei o tot trimiteau acasã, spunând cã sã se ducã la Iasi. Numai cã la Iasi, la sectia de Gastroenterologie depistase niste czuri de Covid si se închisese sectia, din câte am înteles. Au spus sã venã la Urgentã, la Husi. A mai stat mama o zi, douã, dar vãzând cã tot rãu îi este surorii noastre, a mers la Urgentã, unde l-a gãsit pe domnul doctor Popa. I-a fãcut un set de analizele, a vãzut cã nu e foarte bine. I-a spus mamei cã trebuie sã o bage în operatie. I-a spus cã, dacã nu, “fata dumneavoastrã va muri”, asa i-a zis. Dar domnul doctor nu stia istoricul ei, nu stia nimic. A doua zi a bãgat-o în operatie. Mama nu a putut sã îi spunã nimic, cã a fost la Iasi, cã una, cã alta, cã nu te lasã sã vorbesti. A bãgat-o în operatie si ce-a gãsit el acolo, numai el stie, cã ati vãzut cum aratã operatia. Cã eu m-am crucit, am zis Doamne fereste. Si mama i-a spus cã, pentru explicatii, sã ia legãtura cu fetele, adicã cu noi, care suntem în Cipru. Si ne-a contactat si mereu cu noi a vorbit”, spun surorile Andrei.

“A externat-o, a trimis-o acasã, dar ea avea dureri, dureri, dureri”

“Dupã operatie ne-a sunat si ne-a zis cã Angela e bine si cã va fi bine, numai cã am întrerupt interventia chirurgicalã, pentru cã a fãcut o hemoragie. Adicã, a sângerat si nu i-am închis operatia. Dar el nu ne-a zis de pancreas, de nimic,decât cã tinem legãtura. A doua zi ne-a sunat si ne-a întrebat dacã suntem de acord, ca s-o bage a doua oarã în operatie, pentru cã, dupã cum se vede, s-a oprit sângerarea si ca sã-si continue ce nu a putut face cu o zi înainte, sã mai curete acolo, stiu eu… Si i-am spus cã, domnule doctor, dacã este necesar si mai rezistã, mergeti în continuare, numai sã fie bine surioara noastrã. Dupã a doua interventie chirurgicalã, ne sunã si ne spune cã Angela este bine. Uite asa, va fi bine! Dupã ce a stat la Terapie Intensivã, în fiecare zi, dupã cum ne-a zis mama noastrã, venea la bandajat, spunea cã o sã fie bine, cã e bine. Si la fiecare bandajare i se punea câte un million de lei (vechi, n.r.), în buzunarul de la halat. Ca sã aflãm apoi, cã a luat-o iar la chirurgie, pentru cã i s-a desfãcut operatia. Deci, ea a fost operatã aici la Husi, prima datã. A doua zi dimineatã, dupã nici 12 ore, iar a bãgat-o în operatie. Iar dupã alte 10 zile i s-a desfãcut operatia si iar a bãgat-o în operatie. Si i-a bãgat pe-acolo niste inele, ce i-a bãgat pe-acolo si ce i-o fi fãcut, numai Dumnezeu stie. (…) A externat-o, a trimis-o acasã, dar ea avea dureri, dureri, dureri… L-am sunat pe domnul doctor, ca sã îi dea ceva, cã are dureri mari, sã îi dea ceva pentru calmare, dar a spus cã nu îi poate da nimic. Si a venit perioada când s-au deschis aeroporturile. I-am zis, dom’ doctor, eu îmi iau bilet si duminicã am avion. Si mi-a zis, doamnã dragã, eu plec spre Bucuresti. Ea nu poate sã mai fie pacienta mea. Eu ce-am fãcut pentru ea, am fãcut. Si atunci mi-a zis el mie cã are cancer. Pãi, cum sã aibã cancer, dom’ doctor, cã mi-ati zis cã surioara noastrã e bine. Apoi l-am întrebat dacã a luat pentru biopsie, iar el a zis cã nu a luat cã, dacã lua, murea pe masa de operatie. Si eu i-am zis, dom’ doctor, mai bine murea pe masa de operatie, decât sã trãiascã în chinurile si durerile în care am gãsit-o eu acasã. Si, zic, învãtati-mã ce pot sã fac de aici înainte, ca s-o salvez sau sã îi ameliorãm durerile. Si mi-a zis mie, nu-mi mai apartine, nu mai e pacienta mea, Angela va muri. Am înregistrarea!”, declarã Lucica Andrei.

Medicul Popa sustine cã operatiile sale i-au salvat viata

“Dupã ce am gãsit-o covrig, în pat, dupã 2 luni si jumãtate de suferintã acasã, fãrã nicio medicatie, fãrã niciun calmant, atunci m-am revoltat. Am zis, cã în ce hal am gãsit-o dupã minciunile lui, am zis sã înregistrez. Am înregistrarea în care îi ziceam, dom’ doctor, am crezut în dumneavoastrã, ati zis c-o faceti bine, ati zis sã dezmintim în ziar, am dezmintit. Acum zic, ajutati-mã sã mi se deschidã o portitã, ca sã mã duc, sã stiu încotro s-o iau. La care el îmi zice la misto, “mergeti la domnul Portitã sã vã ajute”. Asa ne-a zis. (…) Am dat foarte multi bani, câte 500, 300 de euro, îi trimiteam mamei, cã stãtea cu ea la spital, si-i punea acolo-n halat. Când se ducea la mama în salon, deschidea buzunarul. Adicã, sã-i punã. Si noi îi puneam, pentru fiecare schimbat de bandaj, un million. Dar nu-i vorba de bani, noi vrem din tot sufletul ca prin presã, sã se stie, si sã nu mai facã rãu la alti oameni. Sã nu vã mai zic cã a mai murit un om, eram în spital cu sora mea, când s-a scris în ziar cã la spitalul din Husi se intervine chirurgical ca pe bandã rulantã, a murit un om, tot asa, operat de el, operatie neadecvatã. Si-a murit. Eu eram în spital. Am aflat tot când eram în spital, de la asistente si de la o femeie de la bucãtãrie, de-i era milã de noi. Si mi-a zis cã numai noi ne putem face dreptate, nu vã lãsati”, au reclamat surorile Mariana si Lucica Andrei. În privinta pacientei Angela Andrei, medicul Bogdan Vasile Popa a sustinut cã va formula în scurt timp un punct de vedere, respingând însã toate acuzele lansate de familia acesteia.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ