spot_imgspot_img
3 C
Vaslui
19-mart.-2024

Surpriză pentru conducerea unităților de învățământ: Posturile de directori și directori adjuncți, scoase la concurs, din iulie

- Advertisement -
Directorii de școli, licee și grădinițe vor fi nevoiți să susțină concurs în această vară, dacă vor să-și păstreze funcțiile.

EXAMEN… Ministrul Educației propune ca posturile de directori și directori adjuncți să fie ocupate prin examen național, începând cu luna iulie. Acesta va avea două probe. Prima probă va fi una scrisă, conținând „subiecte unice și relevante”, potrivit declarației ministrului. La cea de a doua probă vor participa doar candidații care vor obține cel puțin nota 7. Acesta susține că  apelează la această metodă de examinare deoarece este nevoie de consolidarea „unor conduceri performante la niver preuniversitar”.

Directorii și directorii adjuncți de unități de învățământ din județ vor fi nevoiți să treacă de un examen care se va desfășura la nivel național, pentru a-și păstra posturile. În cazul în care aceștia nu vor excela la probele ce urmează a fi stabilite de minister, vor fi înlocuiți din funcție. Examenul va avea, cel mai probabil, două etape și se va desfășura în luna iulie. „Una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen național
scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reușit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum nu sub 7, pentru că directorii de școli trebuie să fie, într-adevăr, cei mai buni, cei care-și dovedesc abilitățile manageriale – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris național”, a declarat Sorin Cîmpeanu.  Ministrul susține că, dacă din cauze epidemiologice acest concurs nu va putea fi organizat, examenele pentru ocuparea acestor funcții vor avea loc, oricum, în cursul acestui an. „Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferință, înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naționale, avem titularizare și definitivat, avem foarte multe activități în calendarul acestui an școlar, dar, pe de altă parte, avem și condiții ce impun restricții cu privire la organizarea concursurilor”, susține Sorin Cîmpeanu. Înainte de oficializarea acestui examen, Ministerul Educației va purta o discuție cu partenerii de dialog. „Profesionalizarea guvernanței școlilor în sistemul românesc de învățământ este un obiectiv major în proiectul România Educată. Drept răspuns la întrebarea referitoare la perioada în care se pot organiza concursurile pentru funcțiile de directori și directori adjuncți de unități de învățământ, luăm în calcul chiar organizarea în luna iulie a acestui concurs, luăm în calcul, pentru că vor fi două etape, cel mai probabil. Urmează să avem consultări cu toți partenerii de dialog, cert este că prima etapă va fi un examen național scris, cu subiecte unice și relevante”, a precizat Sorin Cîmpeanu. În următoarea perioadă va fi stabilită metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a acestor funcții.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Ministru slab. Nu știe când se termina și când începe anul școlar. Schimba săptămânal datele de susținere al examenelor de capacitate și bacalaureat. Prima lui grija ar trebui sa fie situația elevilor nu a membrilor PNL care vor sa fie directori de scoli.

  2. Săracii de ei. Trebuie să dea examen?
    Unii nu au luat examenul nici in 1900 toamna si vor directori. Sau au deja subiectele trimise direct de la sursa.
    Dar inspectorii cand dau examen?

  3. si .. se da online… cu comisie straina? sau .. comisie propusa de inspectorate ? de e pe plan local….. intra oamenii cu partid in spate.
    O declaratie scrisa ca nu a facut si nu face politica nici a unui partd nu ar strica, dar afisata public… ca sa apara la constestatie cA DECLARATIE FALSA.. !!!!!! sub incidenta legii .
    dar inspectorii care nu au nici unu concurs.. cind dau,,,

    • Nu mai râdeți ca majoritatea sunt repetenți și clar nu iau examenul! Sunt puși politic! N au nici o treaba cu funcția de director! Nici una! Vom trai și vom vedea ! Poate nu doar în învățământ se vor pune șefii pe criterii de competenta( aviz primăriei și consiliului judetean).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.