spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Surse: jumătate dintre românii din Afganistan nu vor să plece. Autoritățile, nemulțumite: „Stăm cu avionul gol în Pakistan”

- Advertisement -

De ce au reușit autoritățile române să scoată doar un cetățean român din Kabul? Dincolo de problemele de securitate din capitala Afganistanului, care fac extrem de dificil accesul occidentalilor la aeroport, unul dintre motive este acela că mai mult de jumătate dintre conaționalii noștri nu doresc să plece. Mai multe surse implicate în operațiunea de evacuare au declarat pentru Digi24.ro că reprezentanții statului român fac eforturi pentru a-i convinge pe români să părăsească țara, pentru că situația este de așteptat să se deterioreze și șansele de evacuare vor fi probabil nule peste câteva săptămâni, în condițiile în care statele occidentale și-au închis ambasadele. „Stăm cu avionul gol în Pakistan”, au declarat pentru Digi24.ro sursele citate. 

În acest moment, există un avion al Armatei Române care așteaptă pe aeroportul din Islamabad, în Pakistan, la distanță de o oră de zbor de Kabul. În cursul nopții, avionul a luat din Afganistan un singur cetățean român care a dorit să plece, însoțit de o echipă mobilă a MAE, deplasată la Kabul pentru a acorda asistență consulară.

„Din 33 de cetățeni români înregistrați, 16 au vrut să plece. Din cei 16 am luat unul de la aeroport. Acum facem eforturi să îi aducem pe ceilalți 15 în aeroport, ca să putem trimite avionul să îi evacueze”, au explicat oficialii români de la București, într-o discuție cu Digi24.ro.

Problema este însă că aceștia nu pot ajunge deocamdată la aeroport, deoarece străzile din Kabul sunt extrem de periculoase pentru cetățenii occidentali, în ciuda asigurărilor date de talibani că vor permite trecere sigură pentru cei care vor să părăsească țara.  …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/surse-jumatate-dintre-romanii-din-afganistan-nu-vor-sa-plece-autoritatile-nemultumite-stam-cu-avionul-gol-in-pakistan-1638799

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.