spot_img
14.5 C
Vaslui
29-mai-2023

Sute de note marite la bacalaureat dupa contestatii

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Note marite pentru 401 candidati la examenul de bacalaureat dupa rezolvarea contestatiilor, in timp ce pentru alti 157 notele au fost scazute. Nu au suferit modificari la notare 1391 de teze, diferentele dintre nota initiala si cea de dupa recorectare fiind mai mica de 0,5 puncte, fie in plus, fie in minus. In cazul a sapte lucrari se impune o reevaluare, avand in vedere ca diferentele de note sunt mai mari de 1,5 puncte, nota finala a acestor lucrari fiind insa cea de la contestatii.

26,82% dintre contestatii au note modificate

Ieri, candidatii botosaneni au aflat notele finale ale lucrarilor de la bacalaureat. Din datele prezentate de Ada Macovei, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean, 559 de lucrari au diferente in plus sau in minus de 0,95 de puncte. „Urmare a recorectarii unui numar de 2.084 de teze in Centrul de Evaluare Regional de la Iasi, constituit special pentru acest motiv, au fost inregistrate 1.391 de teze in acel interval, cu plus-minus 0,5 puncte, ceea ce inseamna ca acele note raman la fel cum au fost initial, intr-un procent de 66,5% pe judet. 559 de teze cu diferente de plus-minus 0,95 de puncte, adica aproape un punct, insemnand 26,82%”, a declarat Ada Macovei.

Procentul promovabilitatii la Botosani ajunge la 58,27 la suta

Urmare a rezolvarii contestatiilor la nivelul judetului Botosani, procentul de promovabilitate mai creste cu maxim cu 4 la suta fata de cel initial. Ieri dimineata insa, sefii educatiei botosanene se asteptau la o crestere mai mica a promovabilitatii la nivelul judetului. „Nu stim daca aceste teze, care au beneficiat de un punctaj mai mare fata de cel initial, vor influenta cu adevarat procentul de promovabilitate la nivel judet. Se estimeaza undeva un procent de plus-minut 1, deci un singur procent fata de procentul initial de 56 la suta”, declara, ieri dimineata, Ada Macovei. Datele finale privind participarea la prima sesiune a bacalaureatului din acest an arata ca s-au inscris 3.641 absolventi de liceu, s-au prezentat la probe 3.566 si au promovat 2078 de absolventi, promovabilitatea finala fiind de 58,27 la suta.

7 teze recorectate a treia oara la Botosani

Exista si teze recorectate pentru a treia oara din cauza diferentelor de notare mai mari de 1,5 puncte la nivelul judetului Botosani. Inspectorul scolar general al ISJ a mentionat ca aceasta a treia reevaluare este necesara pentru a se cere nota explicativa de la profesorii corectori. „S-a procedat la recorectarea celor 7 teze cu diferente de peste 1,5 puncte pentru a se cere note explicative de la profesorii corectori. Vrem sa stim acum daca este vorba despre profesorii corectori de la noi sau poate de la Iasi. Dat fiind faptul ca exista un punct diferenta, inseamna ca s-a corectat cu simt de raspundere, chiar daca au fost conditii de stres si un timp limitat in care a trebuit sa faca acest efort de a corecta un numar foarte mare de teze. Le multumim inca o data si speram ca pentru cele sapte teze sa nu fie situatii deosebite la Botosani”, a adaugat sefa educatiei botosanene. Notele elevilor nu vor mai fi influentate de aceasta a treia recorectura, notele finale fiind cele de la contestatii.

www.evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.