spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Sute de turiști au rămas blocați la Machu Picchu din cauza protestelor din Peru

- Advertisement -

Sute de turişti străini au rămas blocaţi de miercuri în regiunea celebrului templu incaş Machu Picchu, după ce circulaţia trenurilor a fost sistată din cauza protestelor împotriva noii preşedinte a Peru, Dina Boluarte, după destituirea lui Pedro Castillo, autorul unui lovituri de stat eşuate, informează AFP.

La Aguas Calientes, localitate termală amplasată în valea îngustă de la poalele sitului istoric, prin care se face ascensiunea către Machu Picchu, zeci de turişti au rămas blocaţi.

Trenul care circulă între templul incaş şi Cuzco, vechea capitală a imperiului incaş, situat la o distanţă de 110 kilometri, este în realitate unicul mijloc de transport modern cu care se poate intra sau pleca din citadela, scrie Agerpres.

Suntem acum la Aguas Calientes şi nu putem să ne întoarcem la Cuzco, nici să plecăm în altă ţară din cauza manifestaţiilor. Sunt cu copiii, este o problemă”, a declarat Gale Dut, o turistă din Israel.

„Vreau doar să plec în siguranţă într-o altă ţară, dar PeruRail (operatorul feroviar) mi-a spus că nu există tren”, a adăugat ea…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/sute-de-turisti-au-ramas-blocati-la-machu-picchu-2228003.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.