spot_img
spot_img
11.1 C
Vaslui
26-mai-2025

Tabăra de meșteșuguri populare „Flori de mai”, etapă importantă în pregătirea elevelor la Concursul „Universul cunoașterii prin lectură”

- Advertisement -

PREGĂTIRE… Echipajul reprezentativ al județului Vaslui care va participa la etapa națională a Concursului național pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură”, organizată la Galați în perioada 5-7 iunie, se pregătește intens pentru această competiție. Pe lângă pregătirea riguroasă pentru proba scrisă, elevele au început și documentarea pentru realizare portofoliului, tema fiind „Copiii și modelul identitar rural”. Prin intermediul acestuia, vor prezenta tradiții, evenimente culturale și personalități locale/județene care promovează valorile culturale rurale din perspectiva contribuției acestora la dezvoltarea universului cunoașterii și la formarea în spiritul unor valori fundamentale pentru educația copiilor.

Astfel, sâmbătă, echipajul a fost prezent la Tabăra de meșteșuguri populare „Flori de mai”, ediția a XIII-a, un proiect județean inițiat de învățătoarea Daniela Adam și organizat la Școala Gimnazială„Constantin Parfene” Vaslui. Cu această ocazie, elevele au discutat atât cu cea care coordonează acest proiect, cât și cu invitații deosebiți prezenți la acest eveniment – ansambluri folclorice, meșteri populari, profesori și elevi, toți împărtășind aceeași dragoste față de obiceiurile ce ne definesc ca neam. De la aceștia au adunat informații și despre câteva evenimente culturale ce au drept scop promovarea valorilor culturale rurale, cum ar fi Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă, Festivalul internațional de folclor „Hora din străbuni”, Festivalului interjudețean „Datina”, târguri ale meșterilor populari, Festivalul fanfarelor.

Lotul județean la Concursul național pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură”

În zilele următoare, reprezentantele județului Vaslui, însoțite de profesorii coordonatori, vor merge în sate vasluiene în care există muzee cu specific etnografic, cum sunt cele de la Muntenii de Sus și Solești, luând astfel contact direct cu manifestările autentice ale folclorului local. După etapa de documentare, vor trece la organizarea materialului cules și la redactarea propriu-zisă a portofoliului. Lotul vasluian este format din următoarele eleve: Yanira-Elena Bulacu (clasa a V-a) de la Școala Gimnazială „Ion Murgeanu” Zorleni, profesor Denisa Pleșu și profesor Mirabela Scraba, în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui; Teodora Bârlădeanu (clasa a VI-a) de la Școala Gimnazială „Ion Murgeanu” Zorleni, profesor Denisa Pleșu și profesor Mirabela Scraba, în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui; Roberta Savu (clasa a VII-a) de la Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdana, profesor Maricica- Petronela Lungu; Maria-Daria Negru (clasa a VIII-a) de la Școala Gimnazială Rîșești, profesor Claudia Ghidu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.