Tabletele, de ce au fost refuzate de părinţi

■ 1.300 tablete mai trebuie să ajungă la elevi ■ în situaţiile în care părinţii au refuzat să preia în custodie aceste echipamente, se va încerca o instruire minimală de folosire a lor ■ tabletele nu sînt utile elevilor care locuiesc în 147 de gospodării nealimentate cu energie electrică ■

Inspectorul general, Mihai Obreja, a anunţat faptul că la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ au mai rămas de distribuit către unităţile de învăţămînt un număr de 1.300 de tablete, dar îngrijorător este faptul că există cîteva zeci de cazuri de părinţi, care au refuzat primirea acestora sub pretextul că nu-şi pot asuma responsabilitatea supravegherii copiilor în timpul folosirii lor.

„Au mai rămas de distribuit 1.300 de tablete, primite în baza Ordonanţei de Guvern 56 din 2020. Există situaţii în care părinţii au refuzat aceste tablete din diverse motive, cel mai des invocat fiind acela că nu au timp să-şi supravegheze copiii sau nu se pricep să-i ajute în mînuirea acestora.

Vom lua măsura ca în astfel de situaţii copiii sau părinţii respectivi să ajungă la şcoală pentru a fi ajutaţi de cadrele didactice să dobîndească minimul de abilităţi în folosirea tabletelor. La acest număr de adaugă şi cele 147 de gospodării din Neamţ, care nu sînt alimentate nici la această oră cu energie electrică. În toate aceste situaţii conducerile de şcoli vor lua măsurile indicate de a transmite rezumatul lecţiilor prin microbuzul şcolar sau de a le duce la magazinul sătesc, de unde se aprovizionează familiile, pentru ca şi aceşti elevi să aibă acces la procesul de învăţămînt“, a declarat inspectorul şcolar general, Mihai Obreja.

La şedinţa cu directorii din această săptămînă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ a stabilit ca cei care conduc unităţile de învăţămînt să încerce să discute cu elevii şi părinţii acestora şi, eventual, aceşti copii să fie chemaţi la şcoală pentru a prelua tabletele. Dacă nu se va reuşi nici prin această metodă se va face redistribuirea tabletelor către alte şcoli, iar diriginţii clasei repective vor trebui să ia măsuri concrete ca şi aceşti copii să aibă acces la cunoştinţele predate on- line. … https://monitorulneamt.ro/tabletele-de-ce-au-fost-refuzate-de-parinti/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ