23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

UPDATE: Reacția IPJ Vaslui referitoare la bătaia încasată de bărbatul din Pochidia | VIDEO

- Advertisement -

UPDATE:  Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public, la data de 15 mai a.c., referitor la intervenția a doi polițiști ai Secției de Poliție nr. 3 Bârlad, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele:
„La data de 02.05.2019, în jurul orei 16.50, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad au fost sesizați de către o femeie, de 36 de ani, din localitatea Pochidia, județul Vaslui, cu privire la faptul că a fost implicată într-un conflict cu un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate.  La fața locului s-a deplasat, de îndată, o patrulă din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Bârlad, formată din doi polițiști. Unul dintre agenții de poliție a procedat la legitimarea apelantei, moment în care, pe drumul public, bărbatul de 42 de ani a venit în fugă către organele de poliție, manifestând un comportament violent și intenționând să lovească reclamanta.  În acel moment, colegul de patrulă s-a interpus între cei doi, pentru ca apelanta  să nu fie lovită, după care i-a solicitat bărbatului să se liniștească și să înmâneze un act de identitate. Acesta a refuzat să se legitimeze, a bruscat  și împins unul  dintre polițiști, după care a fugit către  locuința sa.  În încercarea de a-l imobiliza, polițistul a fost împins cu violență  în gardul  locuinței  persoanei agresive, căzând la sol.  În cele din urmă, polițiștii i-au solicitat să-i însoțească la sediul Postului de Poliție Pochidia.
Odată ajunși în fața postului de poliție, bărbatul nu a urmat dispozițiile polițiștilor, a coborât din autospeciala de poliție, devenind agresiv atât verbal, cât și fizic.  Totodată, acesta a adresat injurii la adresa celor doi polițiști, încercând să-l lovească pe unul dintre agenții de poliție. Imediat, polițiștii au procedat la imobilizarea bărbatului, care a opus rezistență procedurii de încătușare. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției municipiului Bârlad, în vederea luării măsurilor legale față de acesta.  Întrucât bărbatul a acuzat dureri, a fost solicitată o ambulanță prin serviciul SNUAU 112, la fața locului deplasându-se un echipaj din cadrul SAJ Vaslui, care l-a transportat la Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad pentru investigații medicale de specialitate. Procurorul de serviciu a fost informat cu privire la plângerile celor doi agenți de poliție, fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Barlad

STIRE INITIALA: EXCLUSIV Tacticã de politist: snopeste în bãtaie „infractorul” si se plânge de ultraj!

SMARDOII DIN POLITIE!

ULTRAJ SAU ABUZ? Imagini socante, de o violentã extrem de gravã, ies la ivealã acum, despre ceea ce s-a întâmplat în realitate cu bãrbatul de 42 de ani din comuna Pochidia, tatã a sase copii, care a fost arestat preventiv pentru ultraj pe 4 mai. Douã camere de supraveghere au reusit sã surprindã corectia cruntã, la care este supus „inculpatul” de cãtre cei doi tineri politisti, care îl acuzã de ultraj. În timp ce oamenii legii s-au plâns procurorului cã au fost agresati de Iulian Nechifor, iatã cã imaginile îi contrazic si îi aratã pe cei doi politisti snopindu-l în bãtaie pe bietul om. Dacã acest lucru s-a întâmplat într-un loc public, nu e greu de închipuit „tratamentul” de care a avut parte Iulian Nechifor în sediul Politiei Bârlad, acolo unde oamenii legii stiau cã nu sunt vãzuti de nimeni. Ca un argument în acest sens, este faptul cã bãrbatul a fost luat de ambulantã din sediul Politiei Bârlad si dus la spital, unde a fost investigat la Computerul Tomograf, fiind diagnosticat cu „Traumatism cranio-facial cu pierderea cunostiintei”, dupã cum a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului. Familia lui Iulian Nechifor a fost cea care a reusit sã facã rost de imaginile surprinse de camerele de supraveghere, în urma solicitãrii fãcute de avocatul apãrãrii.

Scandal de pominã în comuna Pochidia, unde un bãrbat de 42 de ani, Iulian Nechifor, tatã a sase copii, si familia sa, trãiesc cosmarul vietii lor! Totul a început pe 2 mai, când Iulian Nechifor s-a certat cu un vecin. A fost chematã politia prin 112, iar doi agenti au ajuns imediat la casa bãrbatului. Oamenii legii au vrut sã-l ducã la postul de politie, încercând sã-l urce în masinã, dar omul s-a împotrivit, tot cerând explicatii pentru a întelege de ce este luat la sectie. S-a creat o învãlmãsealã, când politistii au încercat sã-l urce cu forta în masinã, bãrbatul a vrut sã intre în curte, iar unul dintre politisti a vrut sã-l opreascã, agãtându-i haina. În acel moment politistul s-a dezechilibrat (sau a fost împins) si a cãzut, rupându-si uniforma. De aici a început un întreg balamuc! Iulian Nechifor a fost dus initial la sectia din Pochidia, si dupã cum se vede pe camerele de supraveghere care sunt amplasate pe Primãria Pochidia, unde este si sediul Postului de Politie, Nechifor este bãtut de cei doi politisti. Cum ajung la sediu, bãrbatul se dã jos din masinã calm, iar unul dintre politisti se repede de dupã masinã si îl ia la bãtaie, cãrându-i pumni în fatã si la coaste. Nechifor s-a apãrat si a încercat sã-l împingã pe politist, dar acesta a fost ajutat si de al doilea agent de politie si astfel, amândoi s-au urcat efectiv pe Nechifor, în încercarea de a-l încãtusa. Abia dupã ce omul a fost bãtut bine, politistii i-au pus cãtusele. Pe imagini se vede cum unul dintre ei a adunat de pe jos … tresele! Si au plecat în trombã cu „inculpatul” si „Ultragiatorul”, la Politia Bârlad, unde nu existã camere de supraveghere …

De la Politie la spital si cu „viteza luminii” în arest pentru ultraj!

Dus la Politia Bârlad, a urmat o nouã rundã de audieri, cel mai probabil, în acelasi mod agresiv. Spre stupoarea familiei, omul a ajuns dupã câteva ore la spital, fiind luat cu ambulanta din sediul politiei! Cine sã-l fi bãtut pe Iulian Nechifor, chiar de fatã cu politistii, de vreme ce acesta a ajuns la spitalul din Bârlad cu Traumatism Cranio Cerebral cu pierderea cunostintei ? Pe la orele 19:00 a fost solicitatã Ambulanta la sediul Politiei Bârlad pentru Iulian Nechifor, care a lesinat în timpul „audierilor”. A fost dus la spitalul din Bârlad unde a fost investigat. „Pacientul a suferit un traumatism cranio-facial cu pierderea cunostiintei, fiind investigat la Computerul Tomograf, care nu a reliefat leziuni, a fost investigat neurologic, nu s-a gãsit nimic si a fost trimis acasã cu recomandãri”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului din Bârlad. Numai cã pe 4 mai, Nechifor s-a trezit la poartã cu politistii care l-au luat la sectia din Bârlad, unde a fost retinut pentru 24 de ore. Politistii care au anchetat cazul pe 2 mai, au depus plângere la Parchetul Bârlad pentru ultraj, iar procurorul de caz a si dispus imediat retinerea lui Nechifor. Pe 5 mai acesta a fost prezentat la Judecãtoria Bârlad, în fata judecãtorului de drepturi si libertãti, cu propunere de emitere a unui mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile. Judecãtorul a acceptat propunerea procurorului de caz, astfel cã Iulian Nechifor a ajuns în arestul IPJ!

Ce spune politia: Nimic!

„Pe data de 2 mai, politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au intervenit la o sesizare venitã prin 112, din comuna Pochidia, de la o femeie. Acolo agresorul a vrut sã loveascã chiar de fatã cu politistii pe cea care a fãcut reclamatia. Politistii au intervenit , unul dintre ei a fost izbit de agresor, a cãzut la pãmânt, moment în care i s-a rupt uniforma. Agresorul a fost dus la Postul de Politie, apoi la Politia Bârlad. Dupã un timp, acesta acuza dureri în zona inghinalã si a fost chematã ambulanta care l-a transportat la spital. S-a fãcut un dosar de cercetare penalã pentru infractiunea de lovire si alte violente si amenitare, iar a doua zi, pe 3 mai, colegii mei au depus plângere la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, pentru ultraj. Cazul este acum al procurorilor de la PJ Bârlad”, a precizat încã de pe 4 mai, Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Fiind un caz încã în cercetare, de la Politia Bârlad nu se poate obtine niciun punct de vedere atât timp cât dosarul este încã în faza de cercetare. Au fost depuse la dosar si cele douã filmulete de pe camerele de supraveghere, astfel cã procurorul de caz poate vedea exact cum s-au întâmplat lucrurile.

Existã dreptate si pentru amãrâti?

Ciudat este faptul cã Iulian Nechifor a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunostiintei, dar de la Politia Bârlad, conform declaratiilor oferite de IPJ Vaslui, a plecat cu dureri în zona … inghinalã! Oricum, familia bãrbatului arestat pentru ultraj este decisã sã nu lase lucrurile asa. „Am scos certificat medico legal, am luat un alt avocat, am depus si înregistrãrile de pe camerele de supraveghere, vom merge la toate televiziunile si vom cere sã se facã publice filmãrile din fata sediului politiei Pochidia, din fata primãriei, unde se vede clar cã sotul meu a fost bãtut de politisti. Sunt singurã, cu sase copii, abia mai pot face fatã problemelor, dar nu îmi las bãrbatul asa, sã fie el bãtut si tot el arestat! Trebuie sã existe dreptate si pentru noi ãstia amãrâtii, nu numai pentru politisti si politicieni”, a spus pentru cotidianul nostru Margareta Nechifor, sotia bãrbatului arestat pentru ultraj. Un amãnunt interesant este faptul cã avocatul pe care l-a avut initial Iulian Nechifor la procesul când a primit mandat de arestare preventivã, a sfãtuit familia sã îl convingã pe acesta sã se declare vinovat. „Mi-a spus cã nu vom obtine dreptate, pentru cã nu te poti pune cu politistii, cã ei au <<întodeauna>> dreptate, cã sunt spijiniti de procurori…. Eu nu cred cã este asa! Am încredere în justitia noastrã, vom merge pânã în pânzele albe. Si ne-am schimbat avocatul! “, a mai precizat Margareta Nechifor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.