3.2 C
Vaslui
26-nov.-2022

TÂNÃR SI NELINISTIT

- Advertisement -

Ce mai mare surprizã a acestor alegeri: Mihai Ponea!

CANDIDTUL SURPRIZÃ Cea mai mare surprizã a acestor alegeri parlamentare, în judetul Vaslui, o constituie Candidatul Mihai Ponea. Dat drept un anonim, la începutul campaniei, cu sanse minime de resusitã, aceta a reusit, în doar trei sãptãmâni, sã provoace o adevãratã furtunã electoralã în Colegiul Rural-Vaslui pentru deputati. Secretul acestuia e simplu: e tânãr, e bine pregãtit profesional, e nãscut în acest colegiu, cunoaste problemele oamenilor si… nu stie sã mintã!

Nominalizarea candidaturii tânãrului Mihai Ponea pe Colegiul Vaslui Rural a fost primitã ca o surprizã. Initial, contracandidatii chiar s-au bucurat crezând cã au de-a face cu un candidat de umpluturã. Dupã trei sãptãmâni de campanie, însã, lucrurile s-au schimbat. Medicul veterinar a dovedit faptul cã stie foarte bine realitãtile satului vasluian si, mai ales, cunoaste nevoile oamenilor simpli de la tarã. Dar nu numai asta a contat, pentru cã probabil sunt destui candidati la curent cu nevoile colegiului pentru care candideazã. Mai trebuie ceva în plus si acel ceva are candidatul Mihai Ponea: încredere. Trebuie spus cã pentru Ponea aceasta este prima campanie electoralã, fiind intrat de curând în politicã. Mai trebuie spus motivul pentru care Mihai Ponea a intrat în politicã, asa cum el singur recunoaste: „La fel ca toti românii sunt dezamãgit de actuala clasã politicã. De peste 20 de ani asteptãm sã ne fie mai bine si, dimpotrivã, lucrurile merg din ce în ce mai rãu. Acesta este motivul pentru care eu, la vârsta de 32 de ani, m-am hotãrât sã candidez pentru un loc în Parlament. Nu o sã mint si nu o sã exagerez spunând cã eu singur voi rãsturna muntii si voi face viata românilor, a vasluienilor, în special, mai usoarã. Este, însã, asta un exemplu, un îndemn si pentru alti tineri sãtui de ceea ce s-a întâmplat pânã în prezent în politica româneascã”., recunoaste Mihai Ponea.

Pe ce se bazeazã!?

Interesant este cã Mihai Ponea este nãscut chiar în colegiul pentru care candideazã. Spunem „interesant”, pentru cã a devenit deja o modã în politica româneascã sã aterizeze în colegii indivizi de aiurea, indivizi care n-au habar de nevoile oamenilor pe care, cu tupeu, cer sã îi reprezinte. Mai mult decât atât, meseria (medic veterinar), fosta functie (director adjunct la Directia Sanitar-Veterinarã Vaslui), toate acestea l-au fãcut sã cunoascã în profunzime problemele omului simplu de la tarã. „Cele trei sãptãmâni de campanie nu au fãcut decât sã-mi confirme ceea ce deja stiam. Dincolo de sãrãcie, de lipsa locurilor de muncã si de infrastructura precarã, cetãtenii din colegiul Vaslui rural se confruntã si cu câteva probleme ce tin de legislatie, adicã de ceea ce poate repara un parlamentar. Una din aceste probleme o reprezintã toate procedurile si formalitãtile pe care un om de la tarã trebuie sã urmeze pentru a intra în posesia pãmântului care i se cuvine. De aceea doresc sã initiez un proiect de lege în domeniul fondului funciar, prin care aceste proceduri sã fie simplificate”, a declarat Mihai Ponea.

Cu ce vine în plus candidatul Ponea?

Spre deosebire de multi alti candidati care bat câmpii, fãrã nicio legãturã cu ceea ce ar trebuie sã facã un parlamentar, Mihai Ponea are un proiect politic, bazat pe fapte concrete, pe idei care sã ajute într-adevãr pe oamenii din colegiul sãu. O astfel de idee, crede Mihai Ponea, trebuie pusã în practicã imediat: „Aceste târguri au luat fiintã odatã cu satul românesc. Este normal, ca producãtor, sã ai o piatã de desfacere a produselor cât mai aproape; ca sã nu mai luãm în calcul faptul cã în pietele din orase sunt mai multi comercianti decât producãtori. E normal, în aceste conditii sã încercãm sã sprijinim micii producãtori de la tarã, sã încercãm sã-i ajutãm sã se dezvolte”, motiveazã Mihai Ponea.

INTERVIU

„Meritã sã lupt pentru toti oamenii de la sate, pentru cã acesti oameni muncesc cu adevãrat si meritã o viatã mai bunã!”

Rep. Au trecut trei sãptãmâni de campanie electoralã. Ce ati fãcut în acest timp? Cum ati încercat sã câstigati electoratul de partea dvs?

Mihai Ponea: Din prima zi a campaniei electorale si pânã acum, am mers în fiecare sat din colegiu si am încercat sã vorbesc cu câti mai multi oameni. Din poartã în poartã, am mers peste tot si am avut satisfactia sã fiu primit, sã fiu ascultat si, la rândul meu, sã ascult oamenii.

Rep. Care a fost problema pe care ati întâlnit-o cel mai des, vobind cu oamenii?

Mihai Ponea: Aproape toti cei cu care am discutat nici mãcar nu stiau cine a fost cel care timp de patru ani i-a reprezentat în Parlamentul României. Nu este vina lor, bineînteles, este vina celui care a avut aceastã responsabilitate si care nu a fãcut nimic. Cum altfel vã explicati cã actualul deputat pe colegiul Vaslui Rural, Dan Bordeianu, este un anomim în rândul cetãtenilor? Multi mi-au spus cã au vãzut acest nume pe garduri si au fost surprinsi sã afle cã el este de fapt deputatul lor. Ce sens are sã votezi un parlamentar dacã acesta nu face nimic pentru tine?

Rep. Si atunci, ce ar trebui sã facã un parlamentar ales?

Mihai Ponea: Cred cã, mai întâi, acesta ar trebui sã coboare din limuzinã, sã meagã prin noroaiele judetului, sã vorbeascã cu oamenii simpli si sã cunoascã problemele lor. Apoi, timp de patru ani, sã se abtinã sã doarmã în Parlament, sã initieze proiecte de legi care sã rezolve problemele oamenilor care l-au votat.

Rep. Ce v-au spus oamenii din colegiu despre politicã, despre politicieni si despre ceea ce ar trebui sã facã un politician în România?

Mihai Ponea: Multi nici nu vor sã audã de politicã. Sunt dezamãgiti pentru cã timp de 20 de ani toti au promis marea cu sarea, în schimb ei o duc din ce în ce mai rãu.

Rep. Si, atunci, nu v-au acuzat si pe dvs, pentru cã sunteti politician, sunteti candidat pentru Camera Deputatilor?

Mihai Ponea: Ba da! Chiar asta s-a întâmplat, dar le-am explicat cã si eu, la rândul meu sunt dezamãgit de clasa politicã româneascã, si acesta este principalul motiv pentru cae m-am decis sã candidez.

Rep. Care credeti cã sunt atuurile dumneavoastrã ca si candidat?

Mihai Ponea: Primul atu este faptul cã sunt nãscut si crescut în aceastã zonã, chiar în acest colegiu. Sunt tânãr, am o meserie (medic veterinar) datoritã cãreia cunosc problemele agricultorilor din Vaslui si, cel mai important, mie chiar îmi pasã de oameni. Si eu, la rândul meu, sunt un om simplu, n-am mai fãcut niciodatã politicã, si vreau sã ajut oamenii de la tarã, mai ales pe cei care muncesc. Vreau sã mentionez în acest sens, cã tocmai oamenii care muncesc nu au fost ajutati de stat. Dimpotrivã, au primit ajutoare cei care nu muncesc!

Rep. Care este momentul din aceastã campanie electoralã care v-a impresionat cel mai mult?

Mihai Ponea: Au fost foarte multe momente emotionante. Însã, dincolo de campanie electoralã sau alte elemente ce tin de politicã, nu voi uita niciodatã felul în care am fost primit în comuna mea natalã, Muntenii de Sus. Atunci am simtit cã meritã sã lupt pentru toti oamenii de la sate, pentru cã acesti oameni muncesc cu adevãrat si meritã o viatã mai bunã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.