Tânără de 27 de ani, acuzată că şi-a bătut copilul de 3 ani până l-a omorât. Trupul micuţului, acoperit de muşcături

Moartea unui copil de nici trei ani, din oraşul buzoian Pogoanele, s-a conturat a fi un caz de omor săvârşit chiar de mamă. După ce au pus cap la cap rezultatele necropsiei şi mărturia unuia dintre copiii suspectei, procurorii au aflat că băieţelul a murit după ce a fost lovit în cap de mai multe ori. Tragedia a avut loc pe 1 februarie 2021, însă fapta a fost tratată de anchetatori ca moarte suspectă până când au ieşit la iveală detalii înfiorătoare din acest episod.   Bănuită de uciderea băieţelului este Georgiana D., o tânără de 27 de ani. Într-o clipă de furie, şi-ar fi bătut copilul până l-a lăsat fără suflare.    Băieţelul fusese lăsat în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de 4 şi o fată de 11 ani. Iniţial, femeia a declarat că micuţul s-a autoaccidentat când se juca cu fraţii mai mari.   „Sărea în pat şi a căzut pe podea”, le-a spus tânăra poliţiştilor şi rudelor.   Cadrele medicale solicitate să-l preia pe băiatul plin de sânge au găsit victima în stop cardio-respirator, în faţa porţii, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze. Efortul a fost însă în zadar.   Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de peste două luni, iar acestea au indicat că moartea micuţului a fost violentă, cu hemoragie intra-craniană. Pe corp, ela avea mai multe urme lăsate de muşcături.

Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când feţiţa de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament în care este internată.    La autopsie, medicii legişti au constatat că moartea băieţelului a fost una violentă, cu hemoragie intracraniană. Mai mult, copilaşul avea muşcături pe tot corpul.   Mama micuţului ar fi declarat că l-a muşcat pe copil ca să-şi revină. Femeia nu a fost încă arestată, fiind internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca.

O expertiză de specialitate ar urma să stabilească dacă mama copilului a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Citeste mai mult: adev.ro/qsxtgb
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ