Tânãra din Husi, abandonatã alãturi de sora sa, într-un orfelinat în Resinta, si-a regãsit familia!

REGÃSIRE SI LACRIMI… Alexandra, tânãra de 28 de ani, abandonatã în copilãrie, care, recent, a lansat un mesaj emotionant pe pagina de Facebook, dedicatã “Copiilor niciodatã uitati ai României”, si-a gãsit familia! Apelul ei a fãcut ca multi huseni sã distribuie scurta poveste scrisã de Alexandra, cu speranta cã cineva va descoperi detalii care i-ar putea aduce indicii despre familia care a abadonat-o, alãturi de o altã sorã, într-un orfelinat din Resita. Desi pãrea cu neputintã ca mama lor, cea care le-a abandonat, sã dea acum un semn, cãci mamele adevãrate nu pe Facebook îsi “gãsesc” pruncii, însã surpriza s-a produs! Mama Loredana a dat câteva comentarii, din care nu prea a reiesit dacã este sau nu fericitã de regãsire. Oamenii însã, strãini de situatie, dar sensibili la povestea tristã a Alexandrei, au avut reactii înduiosãtoare. “Suntem atât de fericiti cã ti-ai regãsit familia, mult noroc în viatã, suflet bun”, i-au transmis acestia. A reactionat si un unchi, care a încercat sã o scuze pe mama Loredana pentru abandonul propriilor copii, spunând cã aceasta ar fi îndurat bãtãi si chinuri si nu a avut altã solutie decât sã-si lase fetitele la orfelinat.

Pagina “Copiii niciodatã uitati ai României” i-a împlinit visul Alexandrei, o tânãrã de 28 de ani, de a-si regãsi familia despre care stia cã e originarã din Husi, judetul Vaslui. Mesajul lansat de aceasta a stârnit multe reactii, întrucât fata încerca sã dea cât mai multe detalii de care îsi mai aducea aminte, cu speranta cã cineva, de undeva, va da mãcar un semn, cât de mic. “Numele meu este Alexandra. De foarte multi ani îmi caut originile. M-am nãscut pe data de 27 septembrie 1992 în Husi, judetul Vaslui, cu numele Stan Alexandra. Pe mama o cheamã Stan Maria Loredana si tata, Pafesuga Alexandru, pe atunci în vârstã de 25, respectiv 30 ani. Am o sorã mai micã numitã Stan Elena Carmen. Amândouã am fost declarate „abandonate ” în septembrie 1996 si apoi plasate într-un centru de plasament din Resița. Sora mea a fost adoptatã putin mai târziu, de o familie de români cu numele de Guna. A venit sã mã vadã de câteva ori la gardul orfelinatului. Am fost adoptatã la vârsta de 7 ani, pe 31 decembrie 1999 de o familie bunã si iubitoare.
Vã rog sã mã ajutati sã-mi îndeplinesc visul, gãsirea familiei mele din România. Distribuiti, poate chiar vor vedea anuntul meu!!”, a scris Alexandra, pe pagina virtualã, pe care fiecare postare nouã, înseamnã adesea o altã dramã a unui copil, abandonat de cei care i-au dat viatã.

Husenii au dat detalii importante

Faptul cã Alexandra a dat detalii importante a fãcut ca unii localnici sã îsi aminteascã câte ceva. “Familia Stan din Husi, despre care cred cã este vorba, nu mai locuiesc în Husi de ceva vreme… Din sursele mele se pare ca sunt prin Budapesta. Bunica ta era sau este de etnie maghiarã.

Au locuit din câte îmi amintesc în perioada aia pe la blocurile de lânga Scoala nr. 1. Fratele mamei tale se numeste Florin.

Personal, nu o cunosc, dar îi stiu din vedere pentru ca am stat în cartiere alãturate si fratele ei a fost în clasã cu fratele meu. Sper sã o ajute în drumul de a o gãsi pe mama ei”, a scris Robert din Husi.

Rudele au reactionat, spunând cã vor sã le întâlneascã

Mama Loredana a postat si ea un comentariu la un moment dat, dar s-a rezumat sã spunã cã… ea e cea cãutatã si are 46 de ani. Valentin, un unchi al surorilor abandonate, a fost ceva mai explicit. “Nu stiu cum faci, draga mea Alexandra, Carmen, dar vreau sã vã astept cu bratele deschise. Oriunde si oricând. Si o spun cu mare bucurie si din toatã inima, ne vom întâlni. Ceea ce trebuie sã faci, tu si Carmen, iubitele mele, sã nu o judecati pe mami a voastrã. Eu v-am tinut în brate pe amândouã. Dar mama voastrã a dus o viatã de chinuri si cosmaruri, bãtãi, scoasã afarã în frig cu amândouã. Nu mã intereseazã cum se înterpreteazã mesajul ãsta, dar vreau sa vã spun, vouã, nepoatele mele dragi, cã voi fi acolo unde doreste inimioara voastrã, iar sângele apã nu se face. Vã iubesc si vã adorã unchiul”, a scris bãrbatul.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ