31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

„Tara de bezea”, darul elevilor Scolii „Ion Creangã” pentru copiii din Husi, iubitori de povesti!

ASPIRATII… Elevii Scolii „Ion Creangã” din municipiul Husi au reusit, cu sprijinul cadrelor didactice, sã realizeze un dar cu totul special, pentru Ziua Internationalã a Cãrtii pentru Copii. Din povestile scrise de cei mai talentati dintre membrii Clubului „Nãscocitorii de povesti”, 31 de creatii, una mai frumoasã decât alta, au fost alese pentru a fi asezate în paginile unei cãrti cu titlul „Tara de bezea”. Ce alt omagiu ar fi fost mai potrivit pentru ziua de 2 aprilie, când, în lumea întreagã, scrierile candide despre copilãrie sunt redescoperite în toatã gingãsia lor, dacã nu o carte în care chiar copiii sunt autori de povesti! „S-a întâmplat cândva sã existe o tarã îndepãrtatã si pierdutã la marginea lumii, care se numea Tara de bezea”, asa începe povestea care deschide micul univers al creativitãtii copiilor de la Scoala „Ion Creangã” din municipiul Husi.

Lansarea acestei cãrti a fost fãcutã la Biblioteca municipalã „Mihai Ralea”, unde elevii nu s-au dus fãrã daruri. Au strâns 70 de volume, pe care le-au donat împreunã cu cadrele didactice coordonatoare ale activitãtii. „Copiii au dat câte o carte, unii chiar mai multe. Am cumpãrat si noi (cadrele didactice, n.r.), reusind astfel sã adunãm 70 de volume, pe care sã le punem la dispozitia Bibliotecii, ai micilor cititori, colegi necunoscuti ai copiilor din scoala noastrã. Copiii s-au dovedit a fi generosi si interesati de activitatea aceasta, mai ales cã dupã perioada pandemicã, a fost o noutate si o bucurie pentru noi toti”, a spus profesoara Irina Tipordei, cea care alãturi de profesorul Liviu Donici a coordonat activitatea. Initiativa a fost încurajatã si sustinutã de conducerea Scolii „Ion Creangã”, reprezentatã de directorul prof. Stefan Teclici, precum si directorul educativ al scolii, prof. Ema Hârjete. „Ne-am bucurat de toatã sustinerea conducerii scolii, cãreia îi multumim. Îi multumim si doamnei Alina Cipriana Tudose, directorul Bibliotecii „Mihai Ralea, pentru deschidere si gãzduire”, a spus profesoara Irina Tipordei.

„Tara de bezea”, unde micii scriitori îsi pot vedea un vis împlinit!

Micii creatori de povesti de la Scoala „Ion Creangã” sunt fosti si actuali elevi ai institutiei, membri ai Clubului „Nãscocitorii de Povesti”. Faptul cã îsi rezervã timp sã astearnã pe hârtie ceea ce simt si ceea ce rodeste creativitatea lor este un lucru lãudabil, la fel cum demnã de apreciat este si preocuparea dascãlilor Scolii „Ion Creangã” de a le oferi un cadru adecvat exprimãrii în scris, dar si asemenea solutii, iatã, precum cartea „Tara de bezea”, unde micutii îsi pot vedea un vis împlinit. „Ideea mi-a venit, pentru cã avem copii talentati, care au obtinut premii la concursuri nationale, precum ‚George Tutoveanu” – mai multi copii au fost premiati acolo, la concursuri de la Arad, de la Cluj, Bucuresti sau Iasi, iar atunci am zis cã cele mai frumoase povesti sã fie incluse în cãrticica asta, care nu are niciun cod ISSN, ISBN, nu i-am pus asa ceva, pentru cã important este continutul si nu ceea ce reprezintã codul. Si am lãsat douã exemplare în dar la Biblioteca municipalã Mihai Ralea, pentru a fi citite de copii”, a spus profesoara Irina Tipordei. „Copiii nostri încearcã sã împace lectura cu celelalte mijloace de informare, dar mã tem cã acestea din urmã câstigã teren. Sunt mai facil obtinute informatiile, decât cele dintr-o carte, pe care trebuie sã o cauti într-o bibliotecã. Este o artã aceea de a sti sã cauti într-o bibliotecã, iar noi, practic, îi învãtãm asta”, a mai spus profesoara Irina Tipordei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here