Tatăl care și-a răpit copilul de 10 luni din brațele mamei a fost arestat, alături de un șofer, complicele lui!

Tatăl care a răpit copilul de 10 luni din brațele mamei și a amenințat-o că îl omoară și că se sinucide dacă va anunța poliția, a fost arestat!

PEDEAPSĂ… Instanța bârlădeană a emis mandat de arestare preventivă pentru Ionuț Pohrib, tatăl care și-a răpit copilul pe 17 martie, din brațele mamei sale, în Bârlad. Alături de acesta, a fost trimis în fața instanței și Relu Genete, din Ghidigeni, șoferul mașinii cu care a venit Pohrib la Bârlad și l-a răpit pe micuțul de 10 luni. Pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, acesta a primit și el mandat de arestare. Astăzi, 19 martie, va fi dusă în fața instanței Lenuța Pohrib, de 60 de ani, mama lui Ionuț Pohrib, aceasta fiind reținută de aseară, 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

Vă reamintim că polițiștii au fost în alertă pe 17 martie, la Bârlad, după ce un tată a smuls copilul de doar 10 luni din brațele mamei și a fugit. Alarma s-a dat miercuri, în jurul orei 11. 22, când mama a sesizat faptul că micuțul a fost răpit chiar din casă, iar ea a fost amenințată. Ionuț Pohrib, de 31 de ani, de etnie rromă, din Ghidigeni, a răpit copilul de 10 luni de la mama sa, fosta lui concubină, care locuiește în Bârlad, pe strada Învățăturii. A amenințat-o că va omorî copilul, iar el se va sinucide dacă va anunța poliția. Oamenii legii au acționat imediat dar cu mare discreție, pentru a nu pune în pericol viața copilului. Polițiștii au reușit să-l salveze pe micuț, iar tatăl care l-a răpit a fost încătușat.

„În urma verificărilor și a activităților specifice efectuate de polițiști, bărbatul a fost depistat în județul Galați, fiind condus la sediul Poliției Bârlad, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale. Copilul a fost preluat de un echipaj medical, în vederea examinării și acordării de îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, au fost reținuți pentru 24 de ore, doi bărbați din comuna Ghidigeni, județul Galați, în vârstă de 31 și respectiv 54 de ani, iar astăzi, 18 martie, au fost duși la instanță , pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și complicitate la lipsirea de libertate în mod ilegal”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Ambii bărbați au fost arestați preventiv.

Bunica paternă a copilului, reținută și dusă în fața instanței bârlădene!

În cursul zilei de ieri, 18 martie, față de o femeie de 60 de ani, Lenuța Pohrib, din comuna Ghidigeni, județul Galați, mama lui Ionuț Pohrib, care și-a răpit propiul copil, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

„Față de aceasta se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În cursul zilei de mâine, (astăzi – n.r) femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.”, a mai adăugat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ