Tatăl și unchiul unei fete, trimiși în judecată pentru că ar fi violat copila de când aceasta avea 10 ani

Cazurile de agresiune sexuală asupra copiilor care ies la iveală în județul nostru șochează de o manieră incredibilă, mai ales că este vorba de abuzuri din partea celor din familie. Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a trimis în judecată recent doi bărbați într-un dosar de viol. Este vorba de tatăl și de unchiul din partea mamei al unei fetițe care ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale din jurul vârstei de 10 ani. Din cercetări a rezultat că fata a întreținut relații sexuale cu trei indivizi, tatăl, unchiul și prietenul ei. Ultimul este trimis în judecată doar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, pentru că în cazul lui nu s-a putut dovedi violul.

Fata a fost preluată de urgență de cei de la Protecția Copilului, existând suspiciunea că este însărcinată 

Pe data de 10 mai 2019, fata, care nu împlinise atunci încă 13 ani, dintr-o comună limitrofă municipiului Vatra Dornei, a fost internată în regim de urgenţă la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a copilului abuzat, neglijat sau exploatat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, la solicitarea Poliţiei municipiului Vatra Dornei.

Fata a fost ridicată de urgenţă de acasă, în condiţiile în care exista inclusiv suspiciunea că este însărcinată în urma abuzurilor sexuale. Din fericire, în urma testului de sarcină şi a rezultatelor de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală a reieşit faptul că aceasta nu era însărcinată, însă a fost confirmat cert faptul că a fost abuzată sexual. Polițiștii judiciariști dorneni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, au demarat cercetări destul de ample în acest caz, pentru a se convinge de vinovăția celor acuzați.

Tatăl și unchiul, trimiși în judecată sub măsura controlului judiciar

Fata a povestit cu lux de amănunte cum tatăl ei și un frate al mamei au profitat de ea de când avea aproximativ 10 ani.

S-a ajuns inclusiv la testul poligraf, unde cei doi au ieșit nesinceri. Coroborat și cu alte mijloace de probă, anchetatorii au ajuns la concluzia că faptele se confirmă. Totuși, s-a decis ca cei doi să fie lăsați în libertate, sub control judiciar. După ceva mai bine de un an de cercetări, procurorii au dispus recent trimiterea în judecată pentru viol a celor doi, tatăl, Gheorghe Dănuț S., și unchiul, Gavril Petru B. (pentru protecția fetei aflate într-o situație foarte delicată nu intrăm în alte detalii legate de identificare).

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-08-14/Tatal-si-unchiul-unei-fete-trimisi-in-judecata-pentru-ca-ar-fi-violat-copila-de-cand-aceasta-avea-10-ani#ixzz6V6oOykLE
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ