Tãtaru, avertisment cãtre Buzatu: „Lãsati primarii PNL în pace, ei nu vor vota cu Dãncilã!”

ACUZE… Liberalii vasluieni trag aer în piept înaintea confruntãrii finale cu PSD, în turul al doilea al prezidentialelor. Presedintele PNL Vaslui, Nelu Tãtaru, sustine cã mai multi primari liberali din judet au fost contactati de cãtre presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu. „Îi recomandãm lui Buzatu sã nu mai sune primarii nostri, sã facã presiuni, dacã tot vede cã primarii lui nu îl ascultã. Dacã oamenii lui nu o voteazã pe Dãncilã, primarii nostri cu atât mai putin. Niciun primar PNL nu voteazã cu Dãncilã!”, sustine Tãtaru. Acesta crede cã, în turul al II-lea, PSD Vaslui va scoate toate armele si va încerca sã scoatã un alt rezultat fatã de turul I.

PNL Vaslui îsi revine, încetul cu încetul, din euforia câstigãrii alegerilor prezidentiale, în turul I, în judet. Liberalii stiu cã, acum, când au mai rãmas câteva zile pânã la turul II si singurul lor adversar este PSD, care la Vaslui controleazã tot ce înseamnã administratie, nu va fi usor. „Am câstigat 4 orase si municipii, plus 35 de comune. Niciodatã PNL nu a avut astfel de rezultate, suntem pe un drum bun. Populatia judetului Vaslui nu poate fi tinutã în minciunã la nesfârsit”, spune presedintele organizatiei judetene PNL. Acesta atrage atentia tuturor colegilor din partid asupra faptului cã „PSD va forta foarte mult în turul al doilea”. Tãtaru vorbeste si de modul discretionar în care Buzatu, în calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean, împarte banii doar cãtre primãriile PSD, în timp ce edilii liberali sunt tinuti în sãrãcie, fãrã niciun ajutor de la judet. „Lucrurile se miscã, judetul Vaslui se miscã în bine, dupã 30 de ani de guvernare PSD. Ca atare, avem sperante atât pentru turul II la prezidentiale, cât si la alegerile locale din 2020. Am avut o serie de discutii si vom discuta si în zilele urmãtoare cu partenerii care au fost alãturi de noi la motiunea de cenzurã si de la instalarea Guvernului, pentru ca voturile lor sã vinã în sprijinul candidatului nostru, dl. Klaus Iohannis”, a mentionat presedintele Tãtaru.

Candidatul PNL la Primãria Vaslui, abia în ianuarie 2020

În timp ce multi alegãtori spun cã nu se mai prezintã la vot în turul al doilea, prefatând o prezentã scãzutã la vot, liberalii spun cã vor face tot ce tine de ei pentru a-i convinge pe vasluieni sã iasã la vot, pe 24 noiembrie. Nelu Tãtaru a reiterat ideea lansatã deja în plan national, privind refuzul lui Iohannis de a iesi la o dezbatere publicã alãturi de Dãncilã, spunând cã „nu poate fi legitimat un fost prim-ministru care a dus România în prãpastie”. Cât priveste primarii PNL contactati de Buzatu, liderul liberal spune cã nu vrea sã dea nume, dar cã au fost sunati „insistent de cãtre liderul PSD, atât în ziua votului, cât si dupã aceea, însã primarii nostri nu-i rãspund lui Buzatu, stiu ce doreste acesta de la ei”. Prim-vicepresedintele PNL, consilierul local Cristi Rusu, de la Negresti, a analizat situatia votului din acest oras. „A fost un rezultat foarte bun pe Negresti, care a confirmat trendul de la europarlamentare. Sper sã iesim câstigãtori si în turul al doilea. Sper ca Negrestiul sã devinã un pol liberal”, a spus Rusu. Pe total judet, mai spun liberalii, dacã în 2016 un numãr de 43 de organizatii aveau un procent la vot de sub 15%, acum o singurã organizatie are sub 20%, iar liberalii cred cã sunt sanse reale pentru a obtine un rezultat foarte bun la locale. Legat de subiectul candidaturii PNL la primãria municipiului Vaslui, anul viitor, Tãtaru a spus cã „decizia se va lua în ianuarie, avem discutii cu mai multi oameni de afaceri din oras si atunci vom putea spune care este candidatul nostru la primãrie”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ