8.2 C
Vaslui
07-dec.-2022

Temperaturi de vară în timp ce iarna bate la ușă. Cât de cald se anunță, când se schimbă vremea radical

- Advertisement -

Temperaturi ca într-o zi de vară se anunță în sud-vestul României, în timp ce iarna bate la ușă. Vremea neobișnuită este pusă pe seama unui val de aer tropical care ajunge în țara noastră.

Ultima lună de toamnă aduce temperaturi anormale, mai ales în sudul și sud-vestul țării.

Trebuie să menționăm că această săptămână va fi caracterizată de temperaturi în medie peste ceea ce va fi normal și abaterile termice, în medie, sunt mai mari cu 4,5-5 grade Celsius, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării” a  precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Specialistul a mai spus, conform romaniatv.net că ”deocamdată rămânem pe un fond de vreme caldă cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, pentru că și a doua săptămână din noiembrie, 7-14 noiembrie, rămâne pe un semnal în care temperaturile să fie unele peste normal”.

De asemenea, în continuare se anunță deficit de precipitații. Începând de joi, 3 noiembrie, însă temperaturile încep să scadă treptat pe măsură ce se vor extinde ploile, astfel încât sâmbătă, duminică și la începutul săptămânii viitoare sunt așteptate precipitații în cea mai mare parte a țării.

Conform ANM, temperaturile ar putea să ajungă mai aproape de normalul perioadei, adică maxime care probabil săptămâna viitoare nu vor mai depăși 16-18 grade Celsius…https://adevarul.ro/stiri-interne/meteo/temperaturi-de-vara-in-timp-ce-iarna-bate-la-usa-2217023.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.