15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Teribilismul la volan i-a costat viata

- Advertisement -

REMEMBER… Neatentia si viteza excesivã au fost fatale unor tineri aflati în floarea vârstei, care nici mãcar n-au apucat sã se bucure de viatã. În ultimii ani, municipiul Husi a fost martorul unor accidente cumplite, care vor rãmâne în memoria colectivã drept amintiri negre. Drama fratilor Hodea, moartea tragicã a lui Costel Andrunachi sau decesul lui Florin Cretu în cel mai recent accident rutier au îndoliat un întreg oras.

Persoane tinere, care nici mãcar n-au apucat sã-si întemeieze o familie, au sfârsit în accidente de circulatie groaznice. Acestea puteau fi evitate dacã acesti tineri n-ar fi avut mania vitezei sau dacã nu s-ar fi urcat bãuti la volan. În ultimii trei ani, nu mai putin de patru tineri cu vârste cuprinse între 21 si 24 de ani, si-au gãsit sfârsitul în masinã din cauzã teribilismului.

O searã petrecutã cu prietenii s-a încheiat tragic

Au trecut trei ani si jumãtate de când fratii Hodea si-au pierdut viata într-un groaznic accident petrecut cu doar cinci zile înainte de Crãciun. Autoturismul a devenit cosciug pentru Andrei si Silviu Hodea, care au murit pe loc, fiind nevoie de intervenetia unui echipaj de descarcerare pentru a-i scoate pe tineri din capcana de fier. Totul s-a întâmplat din cauza inconstientei unuia dintre frati, care s-a urcat la volan sub influenta alcoolului, gonind pe strãzile orasului. Datoritã vitezei excessive si a carosabilului umed, Andrei Hodea a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, iar autovehiculul a intrat în coliziune cu un copac de pe trotuar. Husenii îsi amintesc si acum de tragicul eveniment. „Am fost acolo imediat dupã producerea accidentului. Masina era fãcutã praf, nu au avut nicio sansã”, a spus unul dintre martorii de atunci.

Strivit de propria masinã

Dupã drama fratilor Hodea, un alt tânãr din Husi, în vârstã de numai 24 de ani la acea vreme, a cãzut victimã excesului de vitezã. Este vorba despre Costel Andrunachi sau „Dany”, asa cum îl cunosteau apropiatii, care a decedat în urmã cu doi ani, dupã ce masina pe care o conducea s-a rãsturnat peste el. Evenimentul s-a petrecut în afara localitãtii Husi, pe strada ce duce spre Stãnilesti. Moartea stupidã de care a avut parte putea fi evitatã dacã soferul purta centura de sigurantã. În momentul accidentului, a fost proiectat prin parbrizul masinii, fiind gãsit sub autoturism de cãtre cadrele medicale ajunse la fata locului. Multe cunostinte l-au plâns, amintindu-si si acum de cumplitul eveniment. „Era un bãiat foarte sufletist, însã avea boala vitezei, iar din aceastã cauzã el a mai avut accident înainte sã moarã. Era pasionat de masini cu motoare puternice”, a declarat unul dintre apropiati.

A plãtit cu viata iubirea pentru vitezã

Un alt accident rutier cauzat de viteza excesivã a avut loc luna trecutã în urma cãruia tânãrul Florin Cretu si-a pierdut viata. Evenimentul a avut loc pe raza localitãtii Cretesti, din cauza faptului cã tânãrul a apãsat pedala de acceleratie mai mult decât ar fi trebuit, si astfel, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, izbindu-se violent de un podet din beton aflat pe marginea pãrtii carosabile. În urma impactului puternic, tânãrul Florn nu a mai avut nicio sansã, eforturile fãcute de cadrele medicale fiind în zadar. Teribilismul la volan este o „boalã” în special în rândul tinerilor care, de multe ori, are un final tragic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.