Timbrul de mediu nu dispare, ci “se transformă”. Cu ce taxă ar putea fi înlocuit

Timbrul de mediu nu dispare, ci se tranformă. După ce a fost declarat ilegal de Comisia Europeană, acum, ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, propune ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o taxă inclusă în preţul carburantului.

Este vorba de majorarea prețului la carburant cu apropae doi lei pentru fiecare plin, precum și de un sistem de impozitare diferențiat pentru mașini, în funcție de norma de poluare a motorului.

Taxa auto a fost introdusă prima dată la începutul anului 2007. De atunci, a trecut prin diverse transformări şi a avut mai multe denumiri, printe care: taxă auto, de primă înmatriculare, taxă verde sau timbru de mediu. Varianta propusă acum ar putea fi una corectă, susţin şi transportatorii.

Transportatorii mai sunt nemulţumiţi şi că există alţi poluatori, care însă nu sunt taxaţi. Iar criteriul ”poluatorul plăteşt” ar putea elimina nedreptăţile din acest sector.

sursa: https://www.realitatea.net/timbrul-de-mediu-nu-dispare-ci-se-transforma-cu-ce-taxa-ar-putea-fi-inlocuit_1995371.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ