Tineri bãtuti golãneste în club, în stare gravã la spital! | VIDEO

Bodyguarzi sau bãtãusi?!

INCIDENTE… Doi tineri au ajuns, duminicã dimineata, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce, spun ei, au fost snopiti în bãtaie de bodyguarzii unui club din centrul orasului. Desi nu se cunosteau, iar bãtãile au avut loc la intervale diferite de timp, ambii au “beneficiat” de acelasi tratament din partea oamenilor de ordine: pumni, picioare si spray-uri iritante în ochi. Prietenii celor bãtuti spun cã responsabilii cu paza au avut un comportament brutal, folosindu-se chiar de arme albe în încercarea lor de a restabili ordinea. Acuzatiile merg si mai departe, iar multi dintre cei care erau în localul respectiv spun despre acei bodyguarzi cã au si alt interes în afarã de cel pentru care sunt plãtiti. “Acesti asa zisi bodyguarzi sunt de fapt niste interlopi din Iasi care colaboreazã cu mai multe studio-uri de videochat. Când vãd o fatã mai rãsãritã prin club, o abordeazã, chiar dacã e însotitã de cineva, cu scopul de a o duce sã facã bani pentru ei. Asa s-a întâmplat si sâmbãtã. Un bãrbat a fost snopit în bãtaie, pentru cã a sãrit în apãrarea logodnicii lui, care era bruscatã de un bodyguard. A fost dus jos, dar pe scãri, unde nu sunt camere, l-au lovit cu un pumnal în cap, de erau sã-i scoatã un ochi”, ne-a declarat un martor al uneia dintre bãtãi. De partea cealaltã, conducerea clubului se apãrã si spune cã cele douã scandaluri au început din cauza clientilor, nicidecum a agentilor de pazã. În cazul ambelor incidente, victimele au depus plângere împotriva oamenilor de ordine, pentru purtare abuzivã, urmând ca politistii sã stabileascã gradul de vinovãtie al acestora.

Prima bãtaie a avut loc duminicã dimineatã, în jurul orei 3, si l-a avut în prim-plan pe un tânãr din municipiul Vaslui. Acesta a mers în club, însotit de logodnica lui si mai multi prieteni. “Am mers acolo pentru cã suntem clienti vechi ai acelui local. La un moment dat, logodnica mea si o prietenã de-a ei s-au dus la baie. Dupã un timp am observat cã nu mai veneau, asa cã m-am dus eu dupã ele. Atunci l-am vãzut pe unul dintre bodyguarzi tinând-o pe prietena mea de mâini, ca sã nu poatã sã plece. Stãtea si vorbea cu ea. L-am întrebat dacã s-a întâmplat ceva, iar el mi-a spus sã-mi vãd de treaba mea. A fãcut un semn unor colegi de-ai lui, care m-au luat de mâini si m-au scos afarã. Prietena mea a vrut sã vinã dupã mine, dar a fost lovitã de acel bodyguard care o abordase. Dupã ce a lovit-o pe ea, a venit dupã mine. În timp ce coboram cu cei doi bodyguarzi tinându-mã de mâini, între scãri, unde nu sunt camere, m-a lovit cu rozeta în cap. Mi-a dat în fatã, eram plin de sânge. Înteleg cã orice fetisoarã care intrã în club, pentru ei e pont, cã ei asta urmãresc, dar nu înteleg ce au avut cu prietena mea, care are aproape 30 de ani. Mai ales cã stiau cã eu sunt cu ea. Majoritatea bãtãilor pe care bodyguarzii le dau în acel club sunt pe scãri, pentru cã acolo nu sunt camere de supraveghere”, ne-a declarat bãrbatul bãtut.

“Când am vãzut politia, am crezut cã apele se vor mai linisti”

La aproape o orã distantã de la acel incident, un alt bãrbat a avut nevoie de îngrijiri medicale, dupã ce a cãzut victimã furiei acelorasi bodyguarzi. Ionut F., din comuna Ivãnesti venise în localul respectiv împreunã cu mai multi prieteni pentru a-si sãrbãtori ziua de nastere, însã a ajuns la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce agentii de pazã l-au bãtut si i-au pulverizat spray iritant în ochi. “Fãrã sã exagerez sau sã mint cu ceva, pot sã spun cã l-au bãtut pur si simplu degeaba. Nici nu avea cum sã facã el ceva pentru cã bãiatul ãsta, în urmã cu câtiva ani, a avut un accident rutier, iar acum e tot numai proteze. E handicapat si de mâini si de picioare, abia poate sã ducã un pahar cu apã la gurã. Sâmbãtã a fost ziua lui, iar mai pe searã ne-a invitat în club sã sãrbãtorim împreunã. Cât timp am stat acolo, n-am deranjat pe nimeni. Din nu stiu ce motiv, bodyguarzii l-au luat si l-au dus jos. Pe drum i-au dat si douã picioare în cap. Dupã ce au ajuns jos, i-au dat cu spray în ochi. Un prieten de-al nostru s-a bãgat sã-i despartã, cã altfel îl omorau în bãtaie. Când am vãzut cã vin politistii, m-am mai calmat, am crezut cã apele se vor mai linisti, dar ei tot cu noi aveau treabã. În loc sã-i întrebe pe acei agenti de ce ne-au bãtut, politistii tot pe noi ne-au luat. Pe prietenul meu, cel care îsi aniversa ziua, l-au dus cu ambulanta la spital, iar pe amicul nostru, care s-a bãgat între ei, sã nu se mai batã, l-au urcat în masina politiei. Eu am filmat toatã scena, iar din cauza asta am ajuns la sectie. Dupã ce am plecat cu masina spre spital, pentru a vedea cum se simte prietenul nostru, la nici 50 de metri de club, am fost oprit de un echipaj de politie, care m-a scos cu forta din masinã, pe motiv cã nu trebuia sã filmez”, ne-a declarat Nicu, un prieten al tânãrului bãtut.

“Mi-au trimis mesaj cu numãr ascuns cã îmi rup picioarele dacã dau declaratii la politie”

Potrivit acestuia, apele nu se linistiserã nici dupã aproape 8 ore de la incident. “Pânã duminicã, la ora 15:00, am avut 9 apeluri cu numere ascunse. Am primit mesaje chiar si când eram la sectie. Mi s-a spus cã îmi vor rupe picioarele dacã voi da declaratii la Politie. Asta e România, asta e tara în care trãim. Am ajuns sã fim terorizati de o sleahtã de potlogari care ar trebui trasã la rãspundere. Bãiatul ãla, care a fost bãtut, nici azi dimineatã (n.r. duminicã), la ora 9, când l-am sunat ultima datã, nu vedea din cauza spray-ului luat în ochi. Celãlalt amic, care a intervenit ca sã nu-l mai batã, e cuminte ca o fatã. Nici mãcar o amendã de circulatie nu a primit în viata lui. Dar politistii, în loc sã-si facã datoria si sã-i tragã la rãspundere pe acei ticãlosi, tot cu noi aveau ceva de împãrtit. Când am ajuns la sectie, unul dintre ei, mai tinerel, ne-a spus <<tãranilor, veniti la oras sã vã dati mari? Lãsati cã vã rezolv eu de vã sar toate smecheriile din cap!>> Mi-au retinut telefonul jumãtate de orã, nu au vrut sã mã lase sã sun un avocat” ne-a mai declarat prietenul tânãrului din Ivãnesti, bãtut duminicã dimineatã, într-un club din centrul municipiului Vaslui.

“Unii clienti mai recalcitrati sunt nemultumiti cã nu-si mai pot permite sã facã ce fãceau înainte”

De partea cealaltã, conducerea clubului se apãrã si spune cã cele douã incidente au pornit de la comportamentul clientilor, care se aflau în stare de ebrietate. “În primul caz, totul a pornit de la iubita bãrbatului care, din câte am înteles, a avut un conflict afarã, cu o altã fatã. I-a cerut acesteia sã plece din club. Fata a plecat, dar la un moment dat s-a întors si s-a adresat unui bodyguard, pe motiv cã este amenintatã. A revenit în club, moment în care iubita bãrbatului s-a dus la unul dintre agenti sã-i cearã sã o dea afarã pe domnisoara respectivã, cã altfel o va bate. Bodyguardul a încercat sã-i explice cã nu are cum sã dea o clientã afarã, mai ales cã ea nu gresise cu nimic. Vãzându-i stând de vorbã, si fiind sub influenta bãuturilor alcoolice, bãrbatul respectiv a crezut cã bodyguardul ar aborda-o pe iubita lui. S-a apropiat de angajatul nostru si i-a dat cu paharul de la sampanie în cap. Imediat, ceilalti bodyguarzi au încercat sã-l scoatã afarã. S-a creat o învãlmãsealã, pentru cã toatã lumea a vrut sã vadã ce se petrece. Nu stiu cum a ajuns el sã fie lovit, însã nici într-un caz nu a fost bãtut cu pumnalul, cum spune. În plus, nu existã loc în club care sã nu fie filmat tot timpul. Noi avem camere de filmat si pe scãri, acolo unde el spune cã a fost bãtut.Bãietii care asigurã ordinea au strict ce scrie în planul de pazã. În ceea ce priveste al doilea caz, cu bãiatul care a luat spray în fatã, trebuie spus cã incidentul s-a petrecut dupã ce noi închisesem clubul. Ei n-au înteles lucrul ãsta, au urcat înapoi, ne-au spus cã mai beau ceva si pleacã. Unul din ei îi atâta pe bodyguarzi. Le tot spunea cã nu au ce sã-i facã pentru cã el e mare interlop la Galati. Bãietii nu au stat de vorbã cu el, i-au întors spatele. Respectivul a devenit tot mai agresiv, motiv pentru care am luat decizia sã-i scoatem afarã. Am zis dacã nu înceteazã, paza sã apeleze la spray. Dar toate astea dupã zeci de rugãminti de ale noastre sã plece acasã, pentru cã programul se terminase. Nimeni nu a avut nimic cu nimeni. Problema e cã unii clienti mai recalcitrati sunt nemultumiti cã, bodyguarzii fiind de la Iasi, nu-si mai pot permite sã facã ce fãceau înainte”, ne-a declarat administratorul localului.

Dosare penale pentru purtare abuzivã

În ambele cazuri, victimele au depus plângeri la politie împotriva agentilor de pazã. “Un bãrbat în vârstã de 37 de ani a sesizat faptul cã a fost lovit în zona fetei de cãtre un agent de pazã. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de purtare abuzivã, urmând a se stabili împrejurãrile în care s-a produs incidentul. Al doilea caz s-a petrecut o orã mai târziu, în jurul orei 4:20. Un bãrbat în vârstã de 20 de ani, din Ivãnesti, a sesizat faptul cã un agent de pazã i-a pulverizat în fatã un jet cu spray-ul. Si în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivã” a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.