ÎNVĂȚĂMÂNT… Subiectele la examenul de titularizare nu au fost pe placul tuturor candidaților. Pentru o parte dintre ei, gradul de dificultate a fost destul de mare, iar după două ore au decis să se retragă din examen. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, numărul acestora se ridică la 72: 66 s-au retras din motive personale, iar 6, din motive medicale. În același timp, 109 de candidați nici măcar nu s-au mai prezentat la concurs. Astfel, au fost trimise către evaluare 511 lucrări, deși după numărul celor înscriși ar fi trebuit să fie aproape șapte sute (692 candidați înscriși). Examenul s-a desfășurat fără incidente în două centre din județ, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” și Liceul Teoretic “Emil Racoviță”.
Lucrările scrise vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel național pe discipline. Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 22 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul dedicat. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 22 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 23 iulie, până la ora 12:00.Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul anterior menționat în data de 30 iulie. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, se va realiza în ședințe publice organizate de inspectoratele școlare în perioada 31 iulie – 1 august. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.
aceste nulitati din invatamant sunt cu gura mare si vor salarii marite ! curatenia sa inceapa din interior , sa ramana cei cu carte si dedicati acestei meserii , atunci veti obtine respectul societati .
Observ că sunteți iubitor de limba română, mai ales în scris. Vă descurcați uimitor de bine să atribuiți adjective, deși începeți propoziții cu literă mică, vă zgârciți în a utiliza litera „i” etc.
Se pare că aceste ” nulități ” nu v-au impresionat prea tare și i-ati ignorat dintotdeauna. 🙂
intentionat incep propozitiile cu litera mica …..
Ana, sunt de acord cu privire la scris, dar poate ca tocmai asta s-a accentuat…! Vrem somități, nu…..nulități în educația copchiilor! Uite, la Medicina la Iași s-a intrat cu 5 ! Îți vei dori un cardiolog sau chirurg cu o asa nota? Crezi ca vei ieși viu din spital? Revenind la educație, profesorul, prin toate veleitățile pe care le are, determina un copil sa-si dorească a invata( dacă și adn.ul îl ajuta pe copil🙂!)
La școala Băcești sunt cei mai buni profesori din județ,chiar și din țară.
Domnul Ardeleanu Daniel zis Einstein Cap de Vaca este cel mai bun exemplu
Cum adica s au retras din concurs din varii motive? E total eronat: s au retras fiind incompetenti! Retrasii adica nepregatitii si si cei pe perioada determinata ,adica suplinitorii cu 5, voiau sa invete elevii la școală? Hm….pai …cam da cu virgulă ca ei înșiși trebuiesc pregătiți! Ma intreb cum se prezentau in fata elevilor si ce le spuneau ,ei fiind bâtă? Intr un comentariu recent se plangea o duduiță ca nu au parte de respect din partea elevilor……pai pentru ce sa te respecte domniță? Pentru ce ,ca si tu ar trebui sa mai inveti! Banuiesc ca sunteti si cei care protestează ca vreti bani multi….pentru ce de fapt! Pentru prezentă….ca se vede ce stiti!Acum se explica fara multe vorbe rezultatele la bacalaureat si evaluarile nationale! Fara alte comentarii!