Top 5 animale extrem de bizare de care nu ai mai auzit pana acum. Ce le face atat de deosebite

Biodiversitatea Terrei e cu adevarat impresionanta. Mii se specii noi sunt descoperite in fiecare an, unele dintre ele cu adevarat neobisnuite, ce atrag deopotriva atentia publicului si a expertilor.

Iata 5 animale ce au reusit sa isi faca un renume datorita aspectului extrem de bizar:

Cerbul motat

Pe langa motul negru din varful capului, cerbul motat mai are o calitate neobisnuita – masculilor le cresc canini ca de vampir. Specia e singura din genul Elaphodus si se afla pe cale de disparitie, mai ales din cauza vanatului si a pierderii habitatului din China si Myanmar.

Aye-aye

Specia aye-aye apartine familiei de lemuri nocturni, ce locuiesc in copaci. Infatisarea speciala e unul dintre motivele pentru care specia se afla pe cale de disparitie. Localnicii din Madagascar credeau ca aceste vietuitoare minuscule si deloc amenintoarea sunt, de fapt, spirite malefice ce aduc moartea si ca singura solutie pentru a scapa de ghinion e sa omori orice aye-aye pe care il intalnesti, potrivit IFLscience.com.

Populatia aye-aye a fost decimata cu 50% in doar 30 de ani, insa un nou pui a fost nascut recent in captivitate.

Cartita cu nas stelat

O creatura cu totul deosebita, ce poate fi gasita sub pamant in partea nordica a Americii de Nord. Nasul ei deosebit are peste 25.000 de receptori senzoriali, numit si organele lui Eimer. In ciuda aspectului neobisnuit, nasul ei stelat ii ofera un atu incredibil – cartita poate detecta vibratiile seismice. ….https://www.digi-animalworld.tv/stiri/biodiversitate/top-5-animale-extrem-de-bizare-de-care-nu-ai-mai-auzit-pana-acum-ce-le-face-atat-de-deosebite-5702
NICIUN COMENTARIU