25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Traficantul de droguri cu activitate bogată la Vaslui și Iași scapă de arestul preventiv

JUSTIȚIE… Arestat de Tribunalul Vaslui pentru trafic de droguri, George Cristian B. reușește să se bucure de libertate odată cu decizia Curții de Apel Iași

LIBER… Trimis după gratii, în arest preventiv, după ce a fost prins comercializând droguri în județele Vaslui și Iași, George Cristian B. reușește să înduplece magistrații Curții de Apel Iași. Astfel, decizia Tribunalului Vaslui a fost anulată și bărbatul de 32 de ani a fost pus sub control judiciar. De aceeași măsură se bucură și amicul lui de fapte. Cei doi au fost prinși după o acțiune coordonată de DIICOT. Anchetatorii au efectuat cinci percheziții domiciliare și au capturat diverse cantități de cannabis.

Trimis în arest preventiv după ce a fost prins cu diverse cantități de droguri asupra sa, George Cristian B., un traficant cu o bogată activitate în Vaslui și Iași, poate răsufla ușurat. Și asta după ce magistrații Curții de Apel Iași au admis contestația formulată și au decis înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, instanța l-a obligat să nu se apropie de martorii din dosar și nici să nu părăsească limita municipiului Iași. În caz contrar, are șanse mari să se întoarcă după gratii. Bărbatul de 32 de ani și complicele lui au ajuns în atenția anchetatorilor după ce polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Iași, pentru documentarea activității infracționale a celor doi bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2022 și până în prezent, persoanele cercetate ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) către consumatori din municipiile Vaslui și Iași. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diverse cantități de cannabis, patru terminale mobile, cinci cartele SIM, două carduri de memorie, o tabletă, patru grindere și un cântar electronic. Față de cei doi bărbați, în vârstă de 32 de ani, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar George Cristian B. s-a ales cu mandat de arestare preventivă. Față de al doilea bărbat, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale. Activitățile au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor din Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here