spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Tragedia din istoria unui sat de la Siret. Un alai de nuntă a dispărut sub gheţuri. Doar mirele a reușit să se salveze

spot_imgspot_img
- Advertisement -

O tragică întâmplare s-a abătut asupra comunității Nămoloasa, județul Galați, pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Un întreg alai de nuntă a dispărut sub gheţurile Siretului.

Oamenii satului spun că mireasa era din comuna Nămoloasa, iar mirele – din zona Comăneștiului. La un moment dat, gheaţa a cedat sub greutatea alaiului și toți nuntaşii, printre care mireasa, nunii, socrii mari şi lăutarii, au pierit în Siret. Doar mirele a reușit să se salveze și s-a dus să dea cumplita veste.

„Gheața a trosnit / Sloii s-a pornit / Apa s-a umflat și s-a tulburat / Și brață la brață / Au pierit sub gheață, Nun și nuna mare / Feciori și fecioare. (…) Pe Siret la Nămoloasa / Unde s-anecat mireasa / Sărmănuța, vai de ea / Nu s-a înecat numai ea / Cu nașii alăturea / Ci și nunta după ea / Sărmănuța, vai de ea / Numai mirele-a scăpat / și-n sihăstrie-a plecat / Ca un mare vinovat”, scrie Costache Gheorghiță, în „Legenda Miresii”. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/tragedia-din-istoria-unui-sat-de-la-siret-un-alai-2254779.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.