Tragedie în Munţii Bucegi: o fată şi un băiat au fost găsiţi morţi. S-au primit 51 de apeluri pentru salvarea turiştilor

Doi alpinişti, o femeie şi un bărbat, au fost găsiţi morţi, sâmbătă seara, în masivul Bucegi de salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni.

Femeia a căzut, sâmbătă seara, în zona Brâna Mare al Morarului, către Valea Cerbului, din Munţii Bucegi. Însoţitorul ei, care a cerut ajutor, a încercat probabil să ajungă la fată şi a căzut şi el.   „Acţiune este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiţii de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata şi acumulări de zăpadă pe versanţi. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute“, au scris salvatorii pe pagina de Facebook.

Ulterior, au dat şi vestea tragică: „Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată şi a căzut şi el”, au anunţat reprezentanţii Salvamont Prahova într-o postare pe pagina de Facebook .

Salvamontiştii au anunţat că au intervenit, sâmbătă, la 66 de solicitări, cele mai multe fiind pentru formaţiunile din Lupeni şi Predeal.

”S-au mai primit 51 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile”, au mai transmis salvamontiştii.

Citeste mai mult: adev.ro/qmch6o
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ