spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Transurb Vaslui își mărește parcul auto cu microbuze din Turcia

- Advertisement -
INVESTIȚII ÎNDOIELNICE… Primăria municipiului Vaslui a ales să cumpere de la turci vehicule pentru transportul în comun, deși toată lumea știe că acolo nu calitatea primează.

ACHIZIȚII… Primăria municipiului Vaslui a mai cumpărat două microbuze pentru transportul în comun. Noile achiziții au ajuns deja în oraș și urmează să deservească în special transportului în suburbii, acolo unde numărul călătorilor este mai mic, iar străzile nu permit autobuzelor mari să realizeze cursele stabilite.

Primăria municipiului Vaslui a ales să cumpere de la turci vehicule pentru transportul în comun, deși toată lumea știe că acolo nu calitatea primează. În luna ianuarie 2020, Transurb a intrat în posesia a două microbuze M2 Karsan Jest, fabricate în Turcia. Cu o capacitate de 23 de locuri, aceste vehicule au costat 499.800 lei (249.900 lei fiecare). La acea vreme, conducerea Transurb declara că achiziționarea acestor microbuze reprezintă începutul programului de modernizare a serviciilor de transport public local. Toate bune și frumoase până în luna aprilie 2022, când unul dintre cele două microbuze Karsan era cât pe ce să rămână fără ușă în timpul unei curse. Incidentul a avut loc pe bulevardul Ștefan cel Mare din oraș, iar șoferul a fost nevoit să dea toți călătorii jos în stația de la fostul magazin Central. Defecțiunea acelui microbuz a fost unul dintre motivele pentru care consilierii PNL și USR au cerut demisia conducerii Transurb de la acea vreme. După mai multe luni de tergiversări, majoritatea din Consiliul Local a reușit să schimbe șefia societății, însă nu și proastele obiceiuri de a achiziționa vehicule ieftine și nesigure. Astfel, începând de ieri, pe străzile din municipiul Vaslui au început să ruleze alte două microbuze turcești, care vor deservi transportul din suburbii. Acestea se adaugă celor 8 autobuze hibrid și 10 trolee achiziționate pe fonduri europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.