spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Trei adolescente, pregãtite de orice provocare

- Advertisement -

ELEVE DE EXCEPTIE… Perseverentã, ambitie si inteligentã, acesta este drumul ce duce spre cheia succesului. Dariana Andreea Agape si Paula-Maria Stroiescu, cele mai bune eleve de la Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir”, si Stefania Vãleanu, sefa de promotie de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita”, sunt copiii care si-au uimit profesorii si colegii cu ambitia si consecventa de care au dat dovadã timp de patru ani. Mediile generale cu care au încheiat gimnaziul le recomandã ca pe niste viitoare liceene de top si pe lângã seriozitate si inteligentã mai au un lucru în comun, toate cele trei eleve vor sã învete la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu.”

Dariana, prima la “Cel mai bun câstigã”

Dariana Andreea Agape, elevã la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir” Vaslui, a terminat anii de gimnaziu cu media 9,98. Liceul spre care se îndreaptã este Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, specializarea: matematicã – informaticã, deoarece îi place matematica si vrea sã îmbine utilul cu plãcutul. „Ajunsã la finele unui drum cu suisuri si coborâsuri si privind în urmã cum reflexia a patru ani de muncã se oglindeste limpede în caracterul meu, sunt asaltatã de o horã impresionantã de stãri între care pot deslusi tiparul euforiei datoritã vacantei ce mã asteaptã sã împlinesc planuri si activitãti pe care nu le-am putut avea în timpul anului; dar în acelasi timp al nostalgiei deoarece mã despart de scoala unde am petrecut acesti frumosi 8 ani”, a declarat Dariana Andreea.

Reporter: La ce concursuri si olimpiade ai participat?

Dariana Andreea Agape: De-a lungul anilor am fost o amatoare a olimpiadelor si concursurilor purtând condeiul sufletului prin cât mai multe domenii:

• Olimpiada de matematicã – faza judeteanã – Mentiune

• Olimpiada de religie

• Concursul de culturã generalã „Cel mai bun câstigã” – Locul I

• Concursul interdisciplinar „Culturã si spiritualitate” – etapa judeteanã – Mentiune

• Concursul de creatie literarã religioasã „Vino la noi, pãrinte Nicolae” – Premiu de excelentã

• Festivalul International al cãrtii pentru copii si tineret „Bucuria lecturii” – Locul I

• Basmele Reginei Maria – Locul I

• Concursul International de Programare Scratch -Locul I

Rep. Care este cheia succesului?

D.A.A. Cheia succesului, fiind o valoare dobânditã dupã patru ani truditi, este conturatã de perseverentã, ambitie, împlinire sufleteascã, inteligentã, dãruire pentru cunoastere.

Rep. La ce materii ai întâmpinat probleme?

D.A.A. În general, am încercat sã gãsesc diferite metode de a învãta la materiile care presupuneau stiinte exacte. Pot spune cã am întâmpinat mici dificultãti la chimie, deoarece am avut profesori diferiti în cei doi ani de studiu si a durat putin pânã m-am acomodat cu stilul de predare al doamnei profesor.

Rep. Care este motto-ul tãu?

D.A.A. Cea mai de pret comoarã este omenia, respectul, prietenia. În acest sens moto-ul meu este: „Învatã ca si când ai trãi vesnic, trãieste ca si când ai muri mâine!”

Rep. Spune câteva cuvinte despre profesorii care ti-au fost mai apropiati!

D.A.A. Fiecare profesor al Scolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” este remarcabil si pentru care am tot respectul, însã mai apropiati sufletului meu rãmân doamna dirigintã Ciulei Daniela, doamna mea învãtãtoare Gherghe Ulica, domnul director Asmarande Petru, doamna învãtãtoare Andone Angela, doamna profesor de muzicã Balan Creanga. Pe parcursul anilor de gimnaziu am salutat pe holurile scolii cadre didactice impresionante, fiecare cu o contributie aparte în caracterul meu actual. Probabil un loc aparte în amintirile mele îl vor ocupa cele trei doamne care m-au vegheat în tot acest timp: doamna învãtãtoare, Gherghe Ulica, mi-a fost ca o a doua mamã cãci mi-a explicat realitatea fãrã sã-mi fure copilãria, m-a apãrat de inexorabilele vicisitudini ale vietii; doamna dirigintã, Ciulei Daniela, a fost cea care m-a motivat si m-a luat sub aripa dumneaei fãcând usor urcusul pe scara maturizãrii intelectuale. A fost îngerul care mi-a luminat drumul spre cunoastere; cea de-a treia persoanã de care îmi voi aminti cu drag este doamna învãtãtoare Andone Angela care mi-a încãlzit si curãtat sufletul umbrit de un calificativ nedorit.

Rep. Care este cea mai frumoasã amintire?

D.A.A. Demnã de luat în seamã e amintirea clasei a V-a când doamna dirigintã ne-a anuntat cã vom învãta geografie cu domnul director. Am fost putin scepticã, dar cu timpul am realizat cã dumnealui a fost profesorul care ne-a fãcut sã râdem si totodatã ne-a determinat sã învãtãm cu „ pompilicã si vacantele lui”, populatia României si „GENO-CID”.

Rep. Ce le transmiti colegilor tãi?

D.A.A. Colegilor mei le doresc din tot sufletul sã-si îndeplineascã toate aspiratiile si sã ne revedem peste ani la fel de veseli si de frumosi. Vã multumesc pentru 8 ani de neuitat!

Paula-Maria Stroiescu, inteligentã si talentatã

Paula-Maria Stroiescu a terminat Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir” cu media 9,99. Singura disciplinã care i-a creat probleme a fost chimia. “Din punct de vedere intelectual, nu consider cã am întâlnit dificultãti; îmi place acest obiect si am învãtat destul de mult pentru o materie la care nu dau examen, dar doamna profesoara a considerat cã trebuie sã îmi aducã media la acelasi nivel cu copilul unui cadru didactic”, a declarat cu sinceritate Paula-Maria. Eleva, pãstrându-si aceastã calitate din ce în ce mai rar întâlnitã la oameni, sinceritatea, a declarat si care sunt cele mai frumoase amintiri din gimnaziu: “Cele mai frumoase amintiri sunt pauzele. În doar 10 minute reuseam tot timpul sã mâncãm, sã ne consultãm în privinta temelor si sã iesim afarã unde le dãdeam mari bãtãi de cap domnilor profesori care ne supravegheau.” În ceea ce priveste Evaluarea Nationalã, emotiile si-au fãcut simtitã prezenta. ”Da, am emotii pentru Evaluarea Nationalã, cine nu ar avea? Dar sper sã fie constructive si sã obtin notele pe care mi le doresc.”

Reporter: La ce concursuri si olimpiade te-ai remarcat?

Paula-Maria Stroiescu: În cei patru ani de gimnaziu am încercat sã mã implic în cât mai multe proiecte si activitãti. M-am remarcat la fazele judetene ale olimpiadelor de românã si matematicã, premiul I la faza nationalã a Concursului National de Geografie “Terra”, premiul I la Concursul International “ Basmele Reginei Maria”, mentiuni la olimpiada de Lingvisticã si “Lectura ca abilitate de viatã”, am ratat la sutime calificarera la nationalã la concursul “Culturã si spiritualitate româneascã”, premiul III la Concursul National “Ion Creangã” Brãila. Cea mai bunã parte a fost sãptãmâna petrecutã în Budapesta în cadrul proiectului multilateral Comenius.

Rep. Care este cheia succesului?

P.M.S. Cheia sucesului constã în perseverentã si pasiunea pe care o pui în ceea ce faci, cu conditia sã îti placã acel lucru, desigur.

Rep. Ce cadre didactice ti-au fost mai apropiate?

P.M.S. Profesorul care m-a ajutat cel mai mult este cu sigurantã doamna profesoarã Stefan Aurora, cãreia as vrea sã îi multumesc în mod deosebit pentru rezultatele mele si pentru timpul acordat. Alti profesori pe care îi admir sunt doamna învãtãtoare si totodatã profesoara noastrã de limba francezã, Ulica Gherghe, si doamna profesoarã de limba englezã, Patrichi Nicoleta, multumitã cãreia mi-am descoperit pasiunea pentru limbi strãine.

Rep. Ce hobby-uri si pasiuni ai?

P.M.S. Am fãcut 10 ani de gimnasticã, iar în prezent fac parte din Corala Fantasia care este ca o a doua familie si multumitã cãreia am cãlãtorit peste tot în Europa. Îmi plac cãrtile bune, cãrtile pe care iubesti sã le citesti de nenumãrate ori, plimbãrile în naturã, iar mai nou si alergatul.

Rep. Ce le urezi colegilor tãi?

P.M.S. Colegilor mei le urez mult succes la examen. Sper sã ne revedem si în timpul anilor de liceu.

Rep. La ce liceu vrei sã mergi?

P.M.S. Îmi doresc sã ajung la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”, profilul Stiinte ale Naturii. Consider cã este un liceu de prestigiu al judetului nostru, iar profilul cred cã mã va avantaja în eventualitatea în care voi da la medicinã.

Stefania Vãleanu, pasionatã de stiintele exacte

Stefania Vãleanu de la Scoala Gimnazialã „Alexandra Nechita” a încheiat gimnaziul cu media generalã 9,98 dupã ce a întâmpinat mici dificultãti la Limba Englezã. A participat la mai multe olimpiade si concursuri, la diferite materii, Limba Românã, Matematicã, Biologie, Fizicã si Chimie adunând în palmares numeroase premii. ‘’Cred cã dacã pui pasiune si suflet în tot ce faci, vei reusi, dar bineînteles trebuie sã si muncesti pentru a reusi’’, a declarat Stefania. Printre hobby-urile si pasiunile sefei de promotie de la ‘’Alexandra Nechita’’ se regãsesc lectura deoarece ‘’conturez dupã placul meu fiecare personaj’’, dar ca orice copil petrece timp si pe laptop. Eleva doreste sã urmeze Liceul Teoretic ‘’Mihail Kogãlniceanu’’, specializarea Stiinte ale Naturii.

Reporter : Ce sentimente te încearcã la finalul acestui drum?

Stefania Vãleanu : Acum, la finalul celor 8 ani de când sunt în aceastã unitate, stiu cã acest loc îmi va lipsi mult, deoarece aici mi-am fãcut multi prieteni si m-am atasat de tot ce înseamnã acel loc.

Rep. Fã-le câte un scurt portret cadrelor didactice care ti-au fost mai apropiate!

S.V. Începând de la doamna dirigintã si enumerându-i pe toti, îmi dau seama cã nu pot alege. Toti profesorii au fost întelegãtori si m-au ajutat sã ajung pânã aici.

Rep. Care sunt cele mai frumoase amintiri?

S.V. Toti anii care s-au scurs pânã acum au fost plini de amintiri frumoase care vor rãmâne în adâncul sufletului meu.

Rep. Ce le transmiti colegilor tãi?

S.V. As vrea sã le multumesc colegilor mei pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

Rep. Ai emotii pentru Evaluarea Nationalã?

S.V. Da am ceva emotii, dar cine nu are?! Stiu cã nu va fi greu, dar emotiile fac parte din viata unui om si ele ne fac ceea ce suntem. (Andreea Atasiei)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.