3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Trei ani de la crima care a îngrozit România! Fetita care si-a vãzut mama inconstientã, în continuare în stare de soc

TRAGEDIE… Au trecut aproape trei ani de zile de la crima care a îngrozit o tarã întreagã. Nicoleta, o vasluiancã de 38 ani, a fost ucisã de sotul sãu chiar în interiorul propriei lor grãdinite din Bucuresti. Pentru cã si-a vãzut mama ucisã sub propriii ochi, fetita de 5 ani si jumãtate a rãmas cu sechele mari. „Ea gândeste ca un copil la 5 ani jumãtate, la 9 ani pe care-i face luna viitoare”, a povestit Maria Magdalena, una dintre mãtusile fetitei, în cadrul campaniei „Pumnul loveste, indiferenta ucide”, initiatã de Antena 3 cu scopul de a combate violenta împotriva femeilor. Fetita a mers la sase psihologi pânã când s-a gãsit un terapeut compatibil. A fost internatã si la psihiatrie, cu diagnosticul <traumã>. „Stie cã (n.r. mama ei) nu este. Atunci când a fost situatia, eu am luat-o si i-am explicat cã mama ei a devenit un înger, cã noaptea o putem vedea sub formã de stea si cã a ales ca eu sã fiu mama ei de pe pãmânt si sã pot avea grijã de ea în continuare”, a povestit sora Nicoletei. Fratele fetitei este în grija celeilalte surori, iar tatãl lor, dupã gratii. În primã instantã, acesta a fost condamnat la detentie pe viatã pentru sãrvârsirea infractiunii de omor calificat asupra unui membru de familie. Bãrbatul a fãcut recurs, iar Curtea de Apel Bucuresti a hotãrât o altã pedeapsã: 21 ani pentru omor si lovire sau alte violente comise asupra unui membru de familie.

Nicoleta a fost înjunghiatã, la începutul anului 2018, de fostul sot, Marius Cristian Botan, vasluian si el, chiar în interiorul propriei lor grãdinite – Funny Land Bucuresti. Din cercetãri a reiesit cã bãrbatul a asteptat-o pânã a intrat în grãdinitã, iar apoi a intrat peste ea, în birou. A lovit-o de douã ori cu cuțitul, o datã în inimã si încã o datã în diafragmã si ficat. Apoi a fugit. Un echipaj medical a ajuns imediat la fata locului, a resuscitat-o, iar dupã ce a stabilizat-o, a transportat-o la Spitalul Floreasca de Urgentã din Bucuresti. Din pãcate, aceasta a decedat pe masa de operatie. Agresorul avea ordin de restrictie și nu avea voie sã se apropie mai mult de 200 metri de ea. Socate de veste, prietenele Nicoletei au povestit pe retelele de socializare cã în trecut bãrbatul a mai avut astfel de iesiri nervoase. „A bãtut-o pânã a bãgat-o în spital. A încercat sã nege cã ar fi fost el si s-a comportat ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A primit, totusi, ordin de restrictie fatã de sotie si copii, desi Politia a sfãtuit-o pe femeie sã treacã cu vederea, cã deh, asa e în viatã, îti mai iei si omor”, a scris, imediat dupã producerea crimei, pe Facebook, o prietenã de-a femeii.

Birocratia din România: copiii vor putea beneficia de pensie de urmas abia dupã ce vor împlini 18 ani

Sora Nicoletei, Maria Magdalena, a ales sã vorbeascã în exclusivitate în campania „Pumnul loveste, indiferenta ucide”, pentru ca femei precum sora ei sã nu mai ajungã la doi metri sub pãmânt. „Aflasem de prea putin timp. De vreo câteva luni aflasem de treaba asta. A început sã ne povesteascã abia de când a fost incidentul de la grãdinitã, de când a fost bãtutã cu bâta de baseball”, a povestit sora Nicoletei. „Îi era teamã de el si credea cã este în pericol. De-asta a si cerut ordin de protectie si l-a si obtinut. Initial nu a vãzut cine a bãtut-o cu bâta de baseball. Si-a dat seama abia dupã ce s-a externat din spital si a gãsit în sufragerie o pereche de pantaloni pãtati de sânge. Era sângele ei, iar pantalonii erau ai celui cu care avea doi copii. Si i-a dus la Politie, la sectia 8. Iar Sectia 8 a deschis un dosar penal. Se întâmpla la începutul lui noiembrie 2017”, noteazã jurnalistii de la Antena 3, în cadrul campaniei. Potrivit acestora, pânã a fost ucisã Nicoleta, dosarul fãcut de politisti dupã plângerea ei, a zãcut în sectie: „Criminalul a fost audiat o singurã datã, pentru cã s-a dus el la Politie sã mãrturiseascã, sã se descarce. Si si-a ucis sotia cu ordinul de protectie în mânã. Nimeni nu l-a pus sub acuzare pânã în ziua crimei: 26 ianuarie 2018. E ziua care si acum o tine captivã pe fetita lor. Iar el, cel care i-a luat mama, a primit o pedeapsã de 21 de ani de închisoare. Instanta a acordat si niste daune, dar nu au ajuns la surorile Nicoletei. Dimpotrivã…  Surorile Nicoletei au preluat toate poverile pe umerii lor. Au început cu creditul ipotecar de 100-120 de euro pe lunã la apartamentul celor doi din Bucuresti. Ar vrea sã le rãmânã copiilor, dar pentru asta trebuie sã dezbatã succesiunea. Iar birocratia din România nu a permis încã acest lucru pânã acum. Statul acordã doar 600 lei lunar pentru copiii aflati în plasament. Pentru a obtine alocatia copiilor a fost nevoie de un an întreg de cereri, formalitãti, drumuri, nervi întinsi la maximum. Cât priveste pensia de urmas, copiii vor putea beneficia de ea abia dupã ce vor împlini 18 ani”, scriu jurnalistii de la Antena 3.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Bãrbatul a fãcut recurs, iar Curtea de Apel Bucuresti a hotãrât o altã pedeapsã: 21 ani pentru omor si lovire sau alte violente comise asupra unui membru de familie.

    ce mișto… Păi să mai facă recurs, nu? Încă vreo 2-3 recursuri și mai rămâne cu vreo 3 ani de făcut!!!!!!!!! yoohoooo
    Justiție made in rro. KAKA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here