2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Trei copii, pãrãsiti de pãrinti în casã! (foto)

- Advertisement -

NECÃJITI Pãrintii a nu mai putin de sapte copii din Dragomiresti, din care 4 erau deja la stat, au fost ieri “deposedati” de autoritãti de ceilalti 3 rãmasi acasã, dupã ce îi lãsaserã lipsiti de îngrijire acasã. O fetitã de cinci ani si doi bãietei de 3 luni si 2 ani erau nemâncati, neîmbrãcati si rãciti într-o camerã neîncãlzitã. Ajunsi la Urgentã, de unde au fost internati în spital pentru îngrijiri, cei trei copilasi au înduiosat medicii si asistentele prin frumusetea, gingãsia si povestea lor dramaticã.

Trei copii din satul Dragomiresti, comuna Dragomiresti, au fost luati ieri de acasã de cãtre lucrãtorii de pe Ambulantã si personalul de la Protectia Copilului, dupã ce serviciul de urgentã a fost alertat prin numãrul 112. Un vecin a sesizat cã cei trei micuti de 3 luni, 2 ani si 5 ani fuseserã abandonati de dimineatã de pãrinti, care nu se mai întorseserã acasã si nici nu mai erau de gãsit.

Deplasati la fata locului, lucrãtorii de pe Ambulantã s-au asigurat, în primã instantã, cã cei trei copii nu se aflã într-o stare de sãnãtate gravã. L-au gãsit apoi pe tatãl acestora spre a-i obtine acordul pentru ca micutii sã fie transportati la spital pentru îngrijiri. Ajungi la Serviciul de Urgentã, s-a constatat cã cei doi bãietei erau rãciti. Din spusele fetitei de 5 ani, copiii nu mâncaserã nimic de dimineatã, în drum spre Vaslui, în masina ambulantei, ei bucurându-se de câtiva biscuiti dati de ambulantieri. Chiar fetita de 5 ani a spus cã nu mâncaserã nimic întreaga zi. Mama era plecatã de dimineatã de acasã “dupã lapte”, dar nu se mai întorsese acasã, cei ajunsi cu ambulanta la Dragomiresti nereusind sã o gãseascã. Din spusele oamenilor din sat, aceasta îsi lãsa în mod repetat copiii singuri acasã, fiind, se pare, mult mai apropiatã de alcool decât de odraslele sale. Femeia este, de altfel, o “mamã eroinã” având… pânã acum 7 copii din care 4 se aflã deja în plasament. Din declaratiile medicilor si ale reprezentantilor Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, mãsura preluãrii de cãtre autoritãti a celor 3 copii a fost mai mult decât îndreptãtitã.

“Au fost adusi de ambulantã 3 copii neglijati de familie. Cei mai mici prezintã o stare de sãnãtate destul de precarã, tuse si ranuri pulmonare, motiv pentru care vor fi internati la Pediatrie. Fetita are o stare de sãnãtate acceptabilã, dar va fi si ea internatã pentru observatii”, a declarat Carmen Piseru, sefa Unitãtii de Primire Urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui.

“Cei trei copii au fost identificati ca lipsiti de supravegherea si ocrotirea pãrinteascã la domiciliu de cãtre reprezentantii institutiei noastre în contextul unei vizite, ca urmare a unei semnalãri telefonice ce viza exact situatia de dificultate si de risc în care se aflã cei trei copii minori pe fondul pãrãsirii de domiciliu de cãtre mamã în frecvente rânduri. S-a constatat faptul cã erau nealimentati, neîngrijiti, neigienizati si îmbrãcati sumar, neadecvat sezonului rece si, de asemenea, locuinta nu era încãlzitã. Doi dintre copii prezentau semne clare de virozã, fiind preluati de cãtre unitatea medicalã. La acest moment ei sunt internati în spital pentru evaluare medicalã, urmând ca pe viitor sã fie dati în grija unor asistenti maternali profesionisti. Mentionãm cã în acest sens existã si acordul tatãlui, care a putut fi identificat, însã, pânã în acest moment, mama nu a putut fi contactatã. Din istoricul acestei familii se despinde faptul cã mai existã un numãr de 4 copii, cu vârste cuprinse între 9 si 15 ani, toti fiind cuprinsi în sistemul de protectie a copilului”, a declarat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvând al DGASPC Vaslui. Ajunsi la Urgente, cei trei micuti s-au bucurat de întreaga atentie a medicilor si asistentelor, personalul medical fiind impresionat de gingãsia, frumusetea si povestea lor dramaticã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.