Trei medici norvegieni, tineri, vaccinaţi cu AstraZeneca, trataţi pentru cheaguri de sânge

Trei lucrători din domeniul sănătăţii din Norvegia care au primit recent vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 sunt trataţi în spital pentru formarea de cheaguri de sânge, au declarat sâmbătă autorităţile sanitare norvegiene, transmite Agerpres.

„Nu ştim dacă respectivele cazuri sunt legate de vaccin”, a declarat Sigurd Hortemo, medic principal la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente, într-o conferinţă de presă organizată în comun cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică, relatează Reuters.

Toate cele trei persoane au sub 50 de ani.

CITEŞTE ŞI: Vaccinul AstraZeneca: Lotul interzis în Italia, folosit şi la Iaşi

Agenţia europeană pentru medicamente EMA va investiga cele trei incidente, a adăugat el.

Norvegia a oprit joi utilizarea vaccinului AstraZeneca, după o măsură similară a Danemarcei. Ulterior şi Islanda a oprit vaccinarea cu acest ser.

Înaintea Danemarcei şi Norvegiei, Austria a încetat să mai folosească un lot de vaccin AstraZeneca, pentru a investiga un deces cauzat de tulburări de coagulare şi o boală cauzată de o embolie pulmonară.

Totuşi, EMA a declarat joi că beneficiile vaccinului au depăşit riscurile şi ar putea continua să fie administrat. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/trei-medici-norvegieni-tineri-vaccinati-cu-astrazeneca-tratati-pentru-cheaguri-de-sange–282042.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ