spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

VIDEO | UPDATE: Situație disperată la spitalul din Murgeni: trei morți și 20 de persoane duse de urgență la spitalul din Bârlad! Iată ce spune managerul despre boala misterioasă care îi seceră pacienții! (FOTO)

- Advertisement -

01:05 „Desant” al Poliției și DSVSA-ului la mănăstirea Florești!

Mănăstirea Florești a fost luată cu asalt de polițiști și procurori, dar și de inspectorii DSVSA Vaslui. Inițial aici au ajuns cei de la DSVSA, care au scos din frigidere și congelatoare peștele depozitat. L-au cântărit și l-au pus sub sechestru. În timp ce aceștia își făceau treaba și lucrau, au ajuns și polițiștii din Vaslui, care au sigilat bucătăria. S-a stabilit vânzătorul peștelui pangasius, iar inspectorii DSVSA vor descinde mâine dimineață la acel depozit pentru a verifica toată marfa. De altfel, același lucru îl vor face și în cazul conservelor din pește, care au fost date bolnavilor din spitalul Murgeni la cină. Inspectorii au dat o amendă usturătoare mănăstirii, de 40.000 de lei, pentru că nu avea autorizație de funcționare pentru cantină și de catering și nici avizele necesare. Polițiștii veniți fac cercetări pentru ucidere din culpă, iar dacă se dovedește că moartea celor trei pacienți are legătură cu mâncarea gătită la mănăstire, atunci gestul creștinesc al călugărilor se poate transforma într-o infracțiune cu iz penal. 11:30 Au ajuns și cei 29 de pacienți care prezentau simptome la spitalul din Bârlad. Echipă pe profesioniști de la Iași vine în sprijinul urgențiștilor bârlădeni

Cele 29 de persoane aduse la spitalul din Bârlad cu simptome specifice au ajuns de la Murgeni. De la Iași se deplasează spre Bârlad o echipă de la ISU formată din patru medici, două asistente și patru paramedici, pentru a sprijini echipa de la Bârlad și pentru a asigura un eventual transferul către spitalul din Iași dacă starea pacienților aduși la Bârlad se agravează. Iata tabloul complet al acțiunii celor de la ISu vaslui și de la Ambulanță. „La fața locului au fost trimise o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Vaslui, precum și 4 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. Ulterior, resursele au fost suplimentate cu un microbuz de la ISU Vaslui și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM) ,o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iași și o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu personal medical din cadrul SMURD Iași. Din nefericire, pentru trei dintre bolnavi, care se aflau în stop cardio respirator, a fost necesară aplicarea manevrelor salvatoare de viață, însă aceștia au fost declarați decedați, iar o altă persoană aflată în stare comatoasă , a fost transportată la CPU Bârlad. Din datele furnizate de echipajele medicale, au fost identificați alți 29 pacienți, conștienți, care prezintă simptomatologie specifică, urmând a fi transferați preventiv la CPU Bârlad (23 de pacienți), respectiv șase pacienți la UPU Vaslui, pentru monitorizarea evoluției stării acestora de sănătate”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

11:00 EXPLOZIV! Pe lângă mâncarea oferită de pomană de călugării de la Florești, pacienții spitalului Murgeni au mâncat și conserve din pește. Zece angajați internați la Bârlad cu simptome

Situația de la spitalul din Murgeni se complică. Pe lângă cei trei morți și un pacient în stare gravă și alți 20 de bolnavi care prezintă simptome, au apărut complicații și la 10 angajați dintre angajații spitalului. Se pare că și aceștia au mâncat meniul cu pește oferit de cei de la mănăstire. Reporterii Vremea Nouă au mai aflat o informație bombă. Pe lângă mâncarea adusă de la Mânăstirea Florești, în meniurile bolnavilor din ziua de marți, au mai fost introduse alimente precum conserve din pește și icre de pește! „Am verificat cu domnul manager conservele care s-au dat marți seara la cină. Pentru că, în afară de ce au adus cei de la Mânăstirea Florești, bolnavii au mâncat la micul dejun icre de pește, iar seara conserve. M-am uitat pe termenele de valabilitate ale acestror produse și de exemplu la conservele din pește am observat că acestea se expiră în 2026 și provin din același lot. Este posibil și de la aceste produse să fie probleme”, a mai spus primarul Murgeniului, Eduard Cazacu, care de profesie este inginer zootehnist. 

DSP Vaslui a ridicat probe din spital pe care le trimite la IML Iași, iar inspectorii DSVSA au plecat spre mănăstirea Florești

În acest moment reprezentanții DSP Vaslui au ridicat probe de la spitalul din Murgeni, pentru a le duce la analiză în laboratorul Institutului de Medicină Legală Iași. Mai mult, DSP Vaslui a cerut și lista cu meniurile de pe ultimele trei zile ale spitalului. Inspectorii de la DSVSA Vaslui au plecat în puterea nopții la Mânăstirea Florești, pentru a ridica probe din mâncarea ce s-a găsit acolo. De asemenea, vor verifica dacă mânăstirea are autorizație sanitar – veterinară pentru bucătărie și verifică și dacă au autorizație pentru activitatea de catering. Pe surse, aceștia spun că administratorul spitalului nu avea voie să primească alimente în care originea lor nu este controlată și certificată. E posibil ca gestul de caritate făcut de călugării mănăstirii Florești să-i coste foarte scump.

10:03 Reprezentanții Ministerului Sănătății au organizat o celulă de criză, dispunând transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad

Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare, o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice. Transferul pacienților de la spitalul de psihiatrie către spitalul din Bârlad s-a realizat cu ambulanțe pentru victime multiple și este coordonat de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății.

„La acest moment este în organizare transferul a 20 de pacienți către Spitalul Bârlad. Transferul este coordonat de ISU Vaslui și va fi efectuat cu ambulanța de victime multiple și două ambulanțe SAJ. De asemenea de la IAȘI se deplasează spre Murgeni o ambulanță de victime multiple și o ambulanță de terapie intensivă pt. o posibilă agravare a situației. Actrivitatea este coordonată de ISU Vaslui”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al DSAJVaslui.

UPDATE 2:Primarul orașului Murgeni, Eduard Cazacu, a venit de urgență la unitatea spitaliceasă. Acesta a aflat de la reporterii Vremea Nouă despre nenorocirea din spital!

Eduard Cazacu

„Sunt alături de directorul spitalului și împreună am luat decizia să nu se mai consume nici măcar apă din spital! Au fost ridicate probe din mâncare, din ce s-a primit de la mânăstire dar și din apă, pentru că nici nu știi de unde a plecat totul”, a declarat edilul. Directorul spitalului din Murgeni este îngrozit și iată ce informație am reușit să obținem de la acesta:

„Totul debutează cu o diaree puternică, cu vomă și febră, după care pacienții intră direct în stop cardio respirator! Din momentul în care debutează boala până la stop cardio-respirator, timpul este foarte scurt, de circa o oră jumătate. Am convocat toți medicii de acasă și vom mai transporta la spitalul din Bârlad încă 18-20 de pacienți, cu ambulanțe multiple, pe lângă pacienta deja aflată la spitalul din Bârlad. În total, la spitalul din Murgeni sunt internați 142 de pacienți”, a declarat în exclusivitate pentru Vremea Nouă, managerul spitalului Ionel Carp.

UPDATE 1: Trei morți la spitalul din Murgeni! Nenorocirea ar fi plecat de la o toxiinfecție de la alimentele primite de pomană! Declarație exclusivă a starețului!

Reporterii Vremea Nouă l-au contactat pe starețul mânăstirii de la Florești, părintele Iezechiel, care a declarat în exclusivitate:

„M-a sunat directrul spitalului, domnul Carp și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncare a care am dus-o ieri acolo, am mâncat-o și noi la Mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii. Directorul spitalului din Murgeni nu a vrut să stea de vorbă cu presa, s-a scuzat și a spus că e în telefon cu Ministerul Sănătății. Primarul din localitate, Eduard Cazacu, a rămas șocat când a auzit despre nenorocirea de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni.

STIRE INITIALA: Trei pacienți internați în Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit de la niște alimente pe bază de pește, primite pomană de la Mănăstirea Florești!

INCREDIBIL… Caz extrem de grav grav la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni! Trei pacienți au murit și unul este în stare foarte gravă. Incă unul a fost transportaț de urgență la Spitalul din Bârlad. Autoritățile au intrat în alertă. Se pare că totul ar fi plecat de la niște alimente gătite la Mânăstirea din Florești și care au fost aduse de pomană pacienților de la spital!  Vom veni cu reacții de la DSP Vaslui, de la Poliție precum și de la DSVSA Vaslui și vă vom ține la curent cu declarațiile medicilor care se luptă să-i stabilizeze pe pacienții din Murgeni! 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Da ,vremea noua mâncătorii de pangasiu ăștia trebuie sa merleasca care dau știri false dar le va veni și rândul lor o sa le explodeze roaba de ….care o au în fata jeg de ziar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.