Sectorul 4 a cerut o ordonanță președințială prin care să corecteze un interviu din Libertatea cu un „drept la replică”, reclamând că nu s-a făcut „cenzurarea afirmațiilor” intervievatului. Administrația locală a câștigat în prima instanță. La apel, tribunalul a casat soluția instanței inferioare și a dat dreptate presei, asistată de avocatul Diana Hatneanu. Verdictul e definitiv. Dacă s-ar fi menținut prima decizie, rezulta că jurnaliștii din România puteau fi obligați să găzduiască pozițiile autorităților de stat, trimise după publicarea articolelor, indiferent ce ar fi conținut aceste poziții oficiale. Pe 2 august 2021, Libertatea a publicat un interviu cu directorul Colegiului Șincai, profesorul de matematică Mircea Țeca. În dialog, jurnaliștii l-au confruntat pe director, întrebându-l dacă el și-ar lăsa propriul copil într-o clădire necorespunzătoare, așa cum arată expertiza seismică. Cum primarul Daniel Băluță și primăria pe care o conduce dau în judecată Libertatea după aproape fiecare articol, adunându-se astfel zeci de procese, Sectorul 4 a dat în judecată ziarul și pentru interviul cu directorul de liceu. În dosar s-au folosit personalul juridic și banii din bugetul administrat de Primăria Sectorului 4.
Citeşte întreaga ştire: Tribunalul București – sentință în favoarea presei. Cererea autorităților de a li se publica pozițiile, indiferent ce conțin – „inadmisibilă”
Tribunalul București – sentință în favoarea presei. Cererea autorităților de a li se publica pozițiile, indiferent ce conțin – „inadmisibilă”
- Advertisement -
- Advertisement -