Tristețe fără margini la înmormântarea polițistului local, Leo Lupu. “Un profesionist desăvârșit care a adus valoare instituției” (FOTO, VIDEO)

ZI DE DOLIU… Polițiștii locali din municipiul Vaslui, colegii lor de la Poliția Națională, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, dar și sute de alte persoane l-au condus duminică, pe ultimul drum, pe cel care a fost Leonard Lupu, polițistul local care s-a stins din viață la numai 45 de ani. Acesta era unul dintre polițiștii cu experiență în sistem, foarte apreciat de către vasluieni, iar decesul său i-a luat prin surprindere pe toți colegii și apropiații săi, care nu îl știau bolnav. Leonard Lupu a decedat după o dificilă luptă pe care a dus-o cu coronavirusul, infecție care i-a afectat iremediabil plămânii. Deși era angajat al unei instituții aflate în subordinea Primărie Vaslui, niciun reprezentant al Primăriei nu a fost prezent la înmormântare, ceea ce a stârnit revoltă în rândul polițiștilor locali.

Printre valuri de lacrimi și flori, ieri s-a scurs cea mai grea zi pentru prietenii și familia lui Leonard Lupu, polițistul local din Vaslui răpus de COVID-19. Cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, peste 150 de oameni au participat la înmormântarea agentului, un profesionist desăvârșit, cu suflet bun, care în cei peste 20 de ani de serviciu în slujba comunității locale tot timpul a fost un adept al dialogului și al prevenției. Atunci când constata o abatere de la lege prefera să-i explice contravenientului unde a greșit, ce trebuie să facă să nu mai repete greșeala și doar dacă nu avea cu cine se înțelege dădea sancțiuni, de multe ori pe cele minime. Priceperea cu care se făcea înțeles și conduita pe pe o avea în timpul serviciului l-au făcut printre cei mai populari și apreciați polițiști locali din Vaslui. Duminică, la înmormântare, familia, colegii și toți cei care l-au cunoscut i-au strigat numele până când pământul l-a acoperit pentru totdeauna. Și l-au plâns pentru că a plecat mult prea devreme din această lume.

A murit în ziua în care a împlinit 23 de ani de activitate în slujba comunității

Leonard Lupu a pierdut lupta pentru viață pe 17 decembrie, în ziua în care a împlinit 23 de ani în slujba comunității vasluiene. A fost gardian, polițist comunitar, polițist local, iar pentru o bună perioadă a condus și Serviciul Rutier din cadrul Poliției Locale Vaslui. Despre activitatea sa profesională, dar și despre calitatea lui umană a vorbit celor prezenți Sorin Catană, directorul Poliției Locale Vaslui. “Azi participăm, cu durere în suflet, la slujba de înmormântare a polițistului local, prieten și coleg, Lupu Leonard Vasile, Leo, așa cum îl știam toți, iar într-un asemenea moment trist cuvinte nu reușesc să exprime tot ce avem în suflet și ce am dori să spunem. Leo a fost un om mare, un profesionist desăvârșit în slujba statului, care ne-a fost mereu alături, ne-a însuflețit întotdeauna cu entuziasmul și devotamentul său, găsind rezolvare la orice situație. Un om simplu și demn, un coleg și prieten de nădejde, polițistul local Lupu Leonard a reprezentat un model pentru toți cei care l-au cunoscut. Ziua de 17 decembrie a fost cândva o zi de bucurie pentru Leo. Pentru că pe 17 decembrie 1997 s-a angajat într-o instituție a statului, cu atribuții în menținerea ordinii și liniștii publice în municipiul Vaslui. Acum însă va rămâne o zi tristă în memoria celor care l-au cunoscut pe Leo, care s-a stins din viață în ziua în care a împlinit 23 de ani de activitate în slujba cetățenilor acestei urbe. La vârsta de doar 45 de ani moartea nu s-a sfiit să-l ia prin surprindere și să-i pună capăt planurilor mărețe pe care le avea. Vestea cumplită că Leo și-a pierdut viața în urma infectării cu acest virus nemilos ne-a zguduit pe toți și ne-a încărcat inimile de durere, de cele mai profunde sentimente de tristețe și compasiune. Leo și-a început activitatea profesională în cadrul Corpului gardienilor publici, cu atribuții de ordine și liniște publică, continuând la poliția comunitară, iar începând din data de 1 septembrie 2010 și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului Circulație a Poliției Locale Vaslui, pe care l-a și condus o bună bucată de timp. În toată această perioadă a muncit cu dăruire, cu pricepere și optimism, reușind să aducă valoare instituției și bucurie în sufletele noastre. Pentru rezultatele deosebite a primit distincția “Polițiștul local al anului 2016″. Un familist convins și un camarad de nădejde, Leo lasă în urma sa o familie îndurerată, colegii care l-au iubit enorm și multe, multe amintiri neprețuite. Nu în ultimul rând, rămâne cu durerea nealitantă un suflet de fată, lumina ochilor lui, pe care sperăm să o întărească Dumnezeu și să o ajute să-și continue viața așa cum și-ar fi dorit tatăl său. Leo lasă, prin plecarea lui dintre noi, un gol greu de umplut în instituția noastră, dar și în sufletele celor care l-au iubit și l-au prețuit. Vei rămâne etern în sufletele noastre! Drum lin spre îngeri, drag prieten!”

Dumnezeu să îl ierte!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ