31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Ucis din neglijenta

SFÂRSIT ÎN CHINURI Cotidianul Vremea Nouã a atras atentia asupra cosmarului prin care trece un tânãr bolnav psihic, tinut într-o poiatã de familia sa. Cu toate acestea, la câteva luni dupã ce am tras acest semnal de alarmã, acesta a murit!

INCREDIBIL Marcel Petrea, din satul Jigãlia, comuna Suletea, cel despre care am relatat anul trecut cã era tinut într-un grajd ca ultimul animal de cãtre familia lui, a murit pe 8 ianuarie, în conditii suspecte. Familia lui a solicitat medicului din comunã eliberarea unui certificat constatator al decesului, medicul refuzând eliberarea acestuia, din cauza multiplelor rãni pe care Marcel le avea pe membrele inferioare. S-a dovedit cã, acum douã sãptãmâni, Marcel a luat foc din cauza nesupravegherii, familia neanuntând cadrele medicale de incident si netransportându-l la spital. În urma arsurilor, cel care le-a asigurat venitul în casã ultimii ani a murit în chinuri îngrozitoare, fiindu-i refuzatã îngrijirea medicalã. Politia a dispus efectuarea necropsiei, pentru a se vedea dacã se pun în vedere elementele constitutive ale vreunei infractiuni.

În ciuda tuturor semnalelor trase de cotidianul nostru, pentru a arãta cã o familie din satul Jigãlia, comuna Suletea, plãtitã sã aibã grijã de un bãrbat care avea un grad mare de oligofrenie, nu-si achitã obligatiile si îl neglijeazã crunt, nici o autoritate nu a luat mãsurile necesare. Marcel Petrea, din satul Jigãlia, comuna Suletea, de 39 de ani care avea din nastere gradul trei de oligofrenie, a murit vineri, 8 ianuarie, în urma unor chinuri cumplite. Familia lui a mers sâmbãtã dimineatã la medicul de familie din comunã, solicitând certificat de constatare a decesului. Medicul de familie a refuzat sã elibereze certificatul, pentru cã stia cã Marcel Petrea are o mare problemã cu familia : nu-l îngrijeau, nu-l duceau la medic si îl tineau ca pe un animal într-un grajd vara iar iarna închis în casã. Astfel, medicul a cerut sã vadã cadavrul. A fost anuntat imediat seful Postului de Politie din comuna Suletea, care a solicitat prezenta criminalistilor la fata locului deoarece cadavrul prezenta rãni îngrozitoare pe mebrele inferioare. Când au vãzut cã încep sã-l dezbrace si sã descopere rãnile îngrozitoare, mama si fratele lui Marcel Petrea au recunoscut cã au vrut sã musamalizeze moartea acestuia.

marcel_petrea___jigalia__1_.jpgLãsat singur, si-a dat foc

În urma anchetei care se desfãsoarã si în prezent, politistii au constatat pentru început, cum au fost produse rãnile pe care le avea Marcel Petrea, pe picioare si corp: prin ardere! Luati la întrebãri de politisti, membri familiei au recunoscut cã, pe data de 28 decembrie, anul trecut, hainele de pe Marcel au luat foc, el fiind lãsat singur si nesupravegheat în casã. Nu s-a gândit niciun moment sã-l ducã la spital, chiar dacã Marcel prezenta arsuri îngrozitoare si au încercat sã musamalizeze agonia îngrozitoare a acestuia. “Familia a considerat cã nu este cazul sã anunte cadrele medicale din comunã sau sã-l transporte la spital pentru a primi îngrijire de specialitate, crezând cã îl pot îngriji acasã. Cadavrul prezenta urme grave de arsuri, drept pentru care s-a dispus efectuarea necropsiei, care va avea loc luni (astãzi – n.r.). În urma necropsiei si a rezultatului pe care medicul legist în va da, se va stabili dacã se pun în evidentã elementele constitutive ale vreunei infractiuni“, a precizat inspectorul de politie Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

I s-a refuzat dreptul la viatã si la îngrijire medicalã

Vã reamintim cã, anul trecut pe 18 iunie, am semnalat cazul lui Marcel Petrea, care era tinut într-un grajd. Lui Marcel Petrea pãrul, barba si unghiile îi crescuserã în voie, nu vorbea si se temea de oameni si de luminã. Era efectiv un sãlbatic, iar conform spuselor asistentului comunitar din Suletea, Stefania Matei, Marcel Petrea avea gradul trei de oligofrenie din nastere. Pânã acum un an, mama acestuia, Maria Petrea a fost angajatã de Primãria Suletea ca asistent personal al fiului ei. De anul trecut, aceasta a iesit la pensie, asistentul personal al lui Marcel fiind fratele lui Andrei Petrea, care are 22 de ani si primeste pentru a-l îngriji pe fratele sãu suma de 520 de lei lunar. Nici nu putea fi vorba de îngrijire, pentru cã halul în care l-am gãsit astã varã pe Marcel Petrea spunea foarte multe : murdar, neîngrijit, într-un grajd unde avea o gaurã în pãmânt sã-si facã nevoile, iar vecinii spun cã de multe ori, fiind bolnav psihic în ultmul grad, acesta îsi mãnca fecalele. Acesta era considerat doar o sursã de venit de cãtre familia lui, care i-a refuzat dreptul la asistentã medicalã, dreptul la spitalizare, nu i-au dat niciun medicament desi acesta suferea de un grad mare de oligofrenie, refuzând sã-l ducã la spital chiar dacã acesta a ars cu hainele pe el, lãsându-l sã agonizeze în chinuri cumplite. Mai mult, în urma celor publicate de noi anul trecut, Dana Urumov, directorul adjunct cu protectia adultilor din cadrul DGASPC Vaslui a precizat cã va face o anchetã pentru a stabili dacã cele sesizate se confirmã si vor fi luate mãsurile care se impun întro astfel de situatie. Mãsurile luate de DGASPC Vaslui, pentru a-l proteja cât de cât pe Marcel Petrea de viata cumplitã din familie, au fost egale cu zero, el fiind lãsat în familia care deja nu-si achita datoria pentru care primea bani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here