33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Ucraina reacționează dur după refuzul SUA de a livra rachete Kievului: Victoria împotriva Rusiei este „puțin probabilă”

Victoria Ucrainei împotriva Rusiei este „puțin probabilă” dacă Statele Unite nu livrează sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, a declarat luni Oleksii Arestovici, consilier al președintelui ucrainean Volodimit Zelenski. Președintele american Joe Biden a anunțat că SUA nu vor trimite în Ucraina rachete care pot ajunge în Rusia.

Sistemele cu rază lungă de acțiune sunt „esențiale pentru soarta Ucrainei și independența ei”, a declarat consilierul prezidențial Oleksii Arestovici pentru CNN.

Oficiali americani au declarat săptămâna trecută că au primit o cerere din partea Ucrainei de a-i livra sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS), care pot lovi ținte la distanță de până la 300 de kilometri.

Chiar și un număr mic de astfel de sisteme – 20 – ar putea „înclina balanța” în conflictul cu Rusia, a spus Arestovici, adăugând că astfel ucrainenii s-ar putea apăra împotriva atacurilor de la mare distanță ale rușilor…https://www.digi24.ro/stiri/externe/reactia-kievului-dupa-ce-sua-au-anuntat-ca-nu-vor-livra-sisteme-de-rachete-sunt-esentiale-pentru-soarta-ucrainei-si-independenta-ei-1957569

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here