19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

UE ar putea interzice lemnul pentru încălzire. Reacția ministrului Muncii după aflarea veștii că mii de români cu sobe vor fi afectați

Conform Planului Național de Redresare și Reziliență aprobat de UE la Bruxelles, lemnul ar putea fi interzis pentru încălzire. Acest lucru pune în disficultate peste 3,5 milioane de gospodării care se folosesc de acest material pentru a-și asigura căldură.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat faptul că se caută soluții pentru ca Trangaz și Romgaz să investească pentru ca în locurile unde există distribuție de gaz să se poată rezolva acest lucru.

Românii nu vor mai folosi lemnul pentru încălzire

În România, încălzirea va deveni istorie, asta după ce ne-am ne-am angajat să venim cu o soluție cu bază legală privind decarbonizarea sectorului de încălzire și răcire. Acest cadrul legislativ este prevăzut în planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ulterior, această prevedere a primit din partea UE aviz pozitiv.

Astfel că, prin PNRR, România s-a angajat față de UE că o va înlocui dar și că va veni cu o soluție pentru cei a căror încălzire se bazează pe sobă cu lemne. Conform datelor oficiale, peste 3,5 milioane de gospodării ar putea fi afectate de această lege. Acest lucru se va schimba până în semestrul 4 din anul 2023, când se preconizează că va intra în vigoare…https://www.bzi.ro/ue-ar-putea-interzice-lemnul-pentru-incalzire-reactia-ministrului-muncii-dupa-aflarea-vestii-ca-mii-de-romani-cu-sobe-vor-fi-afectati-4321170?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here