Ultima girafă albă din lume beneficiază de măsuri extreme de protecţie. Cum sunt desurajaţi braconierii să se apropie de ea

Singura girafă albă cunoscută din lume a fost echipată cu un dispozitiv de urmărire GPS pentru a ține braconierii la distanță în nord-estul Keniei, după cum transmit organizaţiile de protecţie a mediului.

Ultima girafă albă de sex masculin din lume va putea fi urmărită în timp real de rangeri, afirmă un grup de conservare a mediului din savana africană. Girafa are o afecțiune genetică rară numită leucism, care determină depigmentarea pielii.

Se crede că este ultima de acest gen din toată lumea, după ce braconierii i-au ucis doi dintre membrii familiei sale, în luna martie. În consecinţă, rangerii se tem că girafa ar putea suferi aceeași soartă ca rudele sale, o femelă și puiul ei de numai șapte luni, care aveau, de asemenea, pielea albă, depigmentată. Carcasele lor au fost găsite într-o zonă de conservare din comitatul Garissa din nord-estul Kenya, unde masculul locuiește în prezent, singur, după cum scrie BBC. Ishaqbini Hirola Community Conservancy, care supraveghează viața sălbatică din zonă, a declarat că dispozitivul de urmărire a fost atașat pe unul dintre coarnele girafei, în data de 8 noiembrie.Într-o declarație publică, organizaţia non-profit a adăugat că dispozitivul de urmărire va oferi actualizări orare cu privire la locul unde se află girafa, permițându-le pădurarilor să „păstreze animalul unic în siguranță faţă de tentativele braconierilor”.

Managerul grupului, Mohammed Ahmednoor, le-a mulțumit voluntarilor pentru ajutorul acordat în protejarea girafei și a altor animale sălbatice. „Zona de pășunat a girafelor a fost binecuvântată cu ploi bune în trecutul recent, iar vegetația abundentă este de bun augur pentru viitorul masculului alb„, a spus el. … https://www.romaniatv.net/singura-girafa-alba-din-lume-beneficiaza-de-masuri-extreme-de-protectie-cum-sunt-desurajati-braconierii-sa-se-apropie-de-ea_5028903.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ