Ultimul sclav din Berevoeşti. Cum a reuşit să scape băiatul de la orfelinat din mâinile traficanţilor şi ce pedepse au primit ei, după cinci ani de cercetări

Recent, doi „stăpâni de sclavi” de la Berevoești au fost condamnaţi definitiv la 3 ani şi, respectiv, 2 ani şi jumătate de închisoare. În spatele acestei condamnări stă gestul de curaj al unui tânăr.

Un băiat a evadat din iadul de la Berevoeşti în martie 2016, cu trei luni înainte ca autorităţile să descindă pe uliţele traficanţilor de sclavi. La doar 19 ani, el a reuşit să se salveze de unul singur şi apoi să scape din mâinile „stăpânului” care a plecat să-l caute, în acea noapte.  A dat declaraţii la Poliţie din prima lui zi de libertate, dar ancheta DIICOT a durat aproape 4 ani. Şi, deşi a spus că trei oameni l-au folosit ca sclav, numai doi au fost puşi sub acuzare. Ei au fost condamnaţi cu sentință finală, de curând, la 3 ani şi, respectiv, 2 ani şi jumătate de închisoare. Povestea tânărului va rămâne în antologia curajului.

L-a urmărit şi l-a prins aproape de oraş Mergea pe șosea, prin noapte şi frig, uitându-se mereu în spate. Şi atunci când zărea lumini de faruri, se ascundea după copaci sau în şanţurile de lângă drum, de teamă ca în acea maşină să nu fie Bobi, „stăpânul” de la care fugise.

Când la orizont au apărut, răzleţe, luminile din Câmpulung, a ştiut că e aproape salvat. Era îngheţat şi flămând şi făcuse 10 kilometri pe jos. Atunci a auzit în spate o maşină oprind şi, când s-a întors, l-a văzut pe Bobi coborând din ea, cu o ţeavă în mână. Venea spre el, iar Paul* a scos cuțitul din buzunarul de la geacă, pregătit să se apere.

A dat cu el, dar a izbit mai mult în aer, căci bărbatul a reuşit să-l pună jos şi a început să-l lovească, strigându-i: „Ce, bă, credeai că scapi? Las că te omor eu pe tine”. A vrut să-l urce în maşină şi i-a prins mâinile la spate, ca arestaţilor, însă atunci Paul şi-a strecurat braţele din mânecile gecii și a fugit rupând pământul. Nu s-a oprit să-şi tragă sufletul şi nici să vadă dacă e urmărit, până când n-a ajuns în oraş.   Victima: „Am sunat, dar nu mi-a răspuns nimeni” „Acolo, am sărit un gard, în curtea unor blocuri”, le-a declarat băiatul poliţiştilor. „Am sunat apoi la mai multe uși, dar nu mi-a răspuns nimeni, aşa că m-am pitit în niște tufișuri, până s-a mai luminat”. Era o zi de duminică, 27 martie 2016. Dimineaţa, când s-a convins că Bobi i-a pierdut urma, Paul a mers la un PECO de lângă blocuri. Era murdar şi îngheţat şi avea ochiul şi urechea dreaptă învineţite de lovituri.
Citeşte întreaga ştire: Ultimul sclav din Berevoeşti. Cum a reuşit să scape băiatul de la orfelinat din mâinile traficanţilor şi ce pedepse au primit ei, după cinci ani de cercetări




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ